Demonstration mot nedskärningar, Aten.

"De flesta greker är antisemiter"

Publicerad 13 juli 2015 kl 14.04

Utrikes. En mycket stor majoritet av den grekiska befolkningen anser att judar har för stark kontroll över finansen och den globala ekonomin. Det visar en opinionsmätning från amerikanska ADL, som motsvarar vänsterextrema Expo.

Dela artikeln

Sammanlagt 67 procent av grekerna instämmer i en majoritet av de påståenden som ADL betecknar som antisemitiska, rapporterar Washington Free Beacon.  Därmed är landets befolkning mer antisemitisk än Irans, enligt ADL.

I det ekonomiskt härjade landet instämmer nu 90 procent av befolkningen i påståendet att "judar har för stort inflytande inom affärsvärlden" och 85 procent anser att detsamma gäller inom de internationella finansmarknaderna.

Samtidigt anser 70 procent av grekerna att judar pratar för mycket om Förintelsen. En knapp majoritet, 51 procent, instämmer också i påståendet att judar inte bryr sig om vad som händer med andra än deras egna.

I Tyskland, Frankrike och Belgien noterar ADL en kraftig minskning av negativa uppfattningar om judar efter den senaste tidens muslimska antisemitiska attentat. I Frankrike instämmer exempelvis endast 17 procent av befolkningen i de påståenden som ADL beskriver som antisemitiska – jämfört med 37 procent året dessförinnan.

Opinionsundersökningen visar också att muslimer i Europa är betydligt mer antisemitiska än andra. Däremot är de mindre negativt inställda till judar än muslimer som bor kvar i den muslimska världen.


Nyheter från förstasidan

S har lagt 5 miljoner på egna trollfabriker

Hånar konkurrerande politiker – anonymt. Men att SD gör samma sak är S-ledaren Magdalena Andersson djupt kritisk till.0 

Ekonominyheter

Bankomat bygger egna kontantdepåer

Startar eget distributionsnät när andra lägger ned.. "Bankomat kommer fortsätta att se till att människor kan ta ut och sätta in kontanter".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Rumble anser sig ha missgynnats av konkurrenten. Profilerar sig som ett höger-Youtube med mer yttrandefrihet.0 

Mer från Utrikes

"USA går ur Nato om Trump vinner valet"

John Bolton övertygad.. Den här gången händer det, enligt legendariske höken.0 

Sköt ihjäl bråkig black lives matter-demonstrant – benådas

Agerade i självförsvar.. Guvernören: "Det kan inte någon vänsteråklagare ändra på".0 

Utvidgar censuren. Nyhetsbyrån Ria Novosti och officiella regeringsorgan inkluderas.0 

Vetenskap

Tecken på atmosfär runt jordlik planet. Upptäckten med James Webb-teleskopet.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0