Sylvi Listhaug (Frp) är invandrarminister i Norge. Adnan Shaluni till höger.

Norge utvisar islamist till Sverige – "Ett hot mot landets säkerhet"

Publicerad 7 november 2016 kl 09.29
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Norge har beslutat utvisa en islamist till Sverige eftersom han anses utgöra ett hot mot landets säkerhet. Det rapporterar norska TV2.

Gilla artikeln på Facebook

Islamisten, 28-årige Adnan Shaluni, är en invandrare från Kosovo som har svenskt medborgarskap. Han flyttade till Norge 2009 där han engagerade sig i den jihadistiska grupperingen "Profetens Ummah". Ledande företrädare för jihadist­gruppen har gripits av den norska säkerhets­polisen eftersom de ägnat sig åt att rekrytera terrorister.

I Norge kallade sig Adnan Shaluni för Abu Arijon för att lura myndigheterna. Men för två månader sedan avslöjade norska TV2 den "svenska" jihadistens riktiga identitet. Nu utvisas han ur landet.

Sylvi Listhaug från Fremskrittspartiet är invandrar- och integrations­minister i Norge:

– Vi måste se till att vi utvisar dem som utgör ett hot mot landets säkerhet, säger hon till TV2 och fortsätter:

– Vi måste prioritera det arbetet. Vi ser de terrordåd som sker. Vi kan inte vara naiva!

Adnan Shaluni vill inte bli utvisad till Sverige och har överklagat beslutet. De norska myndigheterna kommer följa med till Sverige för att säkerställa att den ovälkomna islamisten stannar här och inte återvänder till Norge.

TV2 konstaterar att islamistgruppen Profetens Ummah tunnats ut de senaste åren. Några av muslimerna har rest till Syrien och dödats i strid, andra har gripits av polisen.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.