Omstridda SAS-filmen

Norwegian "trollar" SAS – med osthyvel

Publicerad 13 februari 2020 kl 02.42

Inrikes. "Lyckligtvis kan ingen ta ifrån oss osthyveln", skriver flygbolaget Norwegian på Facebook – och postar en bild på en osthyvel – efter SAS reklamfilmsfadäs.

Gilla artikeln på Facebook

Det illa dolda hånet mot konkurrenten kommer i samband med kritikstormen mot SAS reklamfilm, i vilken det påstås att det inte finns något äkta skandinaviskt utan att "allt" har kommit utifrån.

På sociala medier har många användare uppmanat till bojkott av SAS och föreslagit att man ska resa med Norwegian istället.

Norwegians inlägg har fått tusentals gilla-markeringar och hundratals kommentarer.

"Medan SAS rackar ned på skandinavisk kultur har Norwegian valt att hedra skandinaviska hjältar på sina flygplan. Stor skillnad", kommenterar exempelvis en norrman.

SAS har efter den massiva kritiken vidhållit att man står bakom budskapet i reklamfilmen. Bolaget påstår också att kritiken inte är genuin utan hävdar att de har utsatts för ett "mycket våldsamt angrepp" och en koordinerad politisk kampanj.


Kolumn. Klas Blom om en utveckling som kan ge banker och statsmakt oinskränkt kontroll över medborgarna.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bernie Sanders ger upp

Lämnar presidentvalkampanjen. I praktiken klart att Joe Biden får utmana Trump.0 

Ekonominyheter

Bunkring av torrvaror och djupfryst. Totalt steg försäljningen med 11 procent.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.