Omstridda SAS-filmen

Norwegian "trollar" SAS – med osthyvel

Publicerad 13 februari 2020 kl 02.42

Inrikes. "Lyckligtvis kan ingen ta ifrån oss osthyveln", skriver flygbolaget Norwegian på Facebook – och postar en bild på en osthyvel – efter SAS reklamfilmsfadäs.

Gilla artikeln på Facebook

Det illa dolda hånet mot konkurrenten kommer i samband med kritikstormen mot SAS reklamfilm, i vilken det påstås att det inte finns något äkta skandinaviskt utan att "allt" har kommit utifrån.

På sociala medier har många användare uppmanat till bojkott av SAS och föreslagit att man ska resa med Norwegian istället.

Norwegians inlägg har fått tusentals gilla-markeringar och hundratals kommentarer.

"Medan SAS rackar ned på skandinavisk kultur har Norwegian valt att hedra skandinaviska hjältar på sina flygplan. Stor skillnad", kommenterar exempelvis en norrman.

SAS har efter den massiva kritiken vidhållit att man står bakom budskapet i reklamfilmen. Bolaget påstår också att kritiken inte är genuin utan hävdar att de har utsatts för ett "mycket våldsamt angrepp" och en koordinerad politisk kampanj.


Video: Vrålar om Allah. Kvinnorna fick gå för sig under muslimernas maffiga maktdemonstration på Malmös gator.0 Plus

Svenska ungdomar utsattes för glåpord vid McDonalds. Flickan som gav svar på tal dömd för att ha "förolämpat" den 29-årige invandraren.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lamotte hade skottsäker väst i SVT: "Den hotbilden jag lever med"

Journalisten fick skulden för gängens våld "Jag lägger skulden på båda", sade en invandrare i det skattefinansierade programmet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.