Knivattacken mot Boråspolisen
Muhammed i samband med mobbens attack i Borås.

Nu slipper Muhammed helt fängelse för mordförsök på kvinnlig polis

Publicerad 27 januari 2017 kl 16.48

Lag & Rätt. Muhammed Ali Hussein försökte knivmörda en poliskvinna i samband med att en jättelik invandrarmobb attackerade två poliser i Borås. Nu sänker Högsta domstolen hans straff till ungdomsvård eftersom han anses ha varit 17 när brottet begicks.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i maj  2016 som de två poliserna attackerades av ett hundratal invandrare som överöste dem med sparkar i stadsdelen Hässleholmen.

Muhammed försökte knivhugga poliskvinnan i halsen men hon lyckades i sista stund vrida sig om så att hugget istället träffade i armhålan.

Knivmannen, en irakisk kurd som levde som ensamkommande flyktingbarn i Sverige, dömdes av hovrätten till fyra års fängelse och livstids utvisning. Både tingsrätten och hovrätten konstaterade att han ljög om sin ålder och i själva verket var en vuxen man, men gav honom ändå halverat fängelsestraff på grund av hans påstått låga ålder.

Till socialsekreterare och anställda på det hvb-hem mannen varit boende på hade han själv skrutit om att han egentligen var 26 år.

Men domen i hovrätten överklagades av försvaret, som påstod sig ha kommit över pass och andra handlingar från Irak  som visade att mannen var 17 år vid gärningstillfället.

Nu anser HD att dokumenten är äkta och dömer Muhammed till ungdomsvård i två år och tre månader, rapporterar Borås Tidning. Beslutet om att han ska utvisas hem till arabvärlden efter avtjänat straff står dock fast.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.