Knivattacken mot Boråspolisen
Mannen i keps på bilden, en invandrare från Kosovo, är anhållen misstänkt för att ha försökt knivmörda en polis i Borås.

Försökte knivmörda polis i Borås igår kväll

Publicerad 11 maj 2016 kl 15.14
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En polis knivskars och en annan blev sparkad i samband med sociala oroligheter i stadsdelen Hässleholmen i Borås under tisdagskvällen.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen hade vid sjutiden på kvällen larmats till den invandrartäta stadsdelen med anledning av att det var oroligt i området med ungdomsgäng som sköt raketer. Uppemot ett hundratal deltog i oroligheterna och i samband med raket­skjutningen bröt flera gräsbränder ut.

– Det var stökigt allmänt. Stenkastning har jag inte fått några uppgifter om, men det var en hätsk stämning, berättar lokalpolisområdeschefen Tomas Jansson för Fria Tider.

– Det var riktat främst mot polisen.

Förutom att poliser attackerades vandaliserades även en polisbil.

Stor polisinsats
En större insats med mellan 20 och 30 poliser sattes in för att stävja oroligheterna. När polisen skulle ingripa mot två av de unga män som deltog i dem blev en polis knivskuren.

– Man stannade kvar och pratade med boende i området och i samband med det kom det en moped med passagerare som man stoppar, förklarar Jansson och tillägger:

– Någonting i samband med det går snett. Poliserna blir attackerade av två olika personer, en polis blir sparkad och en blir skuren med en kniv.

Kniven tog i armhålan på polisen och en 21-årig man greps och anhölls natten till idag för knivattacken. 21-åringen är nu misstänkt för försök till mord.

Nyligen friad för mordförsök
Den anhållne 21-åringen är en invandrare från Kosovo som kom till Sverige som barn 2001. Han är tidigare dömd för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

21-åringen friades i oktober förra året för skottlossningen mot polisstationen i Borås förra sommaren, även den gången var brottsrubriceringen försök till mord. En person inne på polisstationen skadades lindrigt i samband med beskjutningen.

Skotten mot polisstationen i Borås

21-åringen fick sitt svenska medborgarskap 2006 och kommer därför få stanna i Sverige vid en eventuell fällande dom.

Den knivskurne polisen vårdades på sjukhus efter gårdagens attack men är inte allvarligt skadad.

Uppdatering: Den 21-årige kosovoalbanen har efter att denna artikel publicerades avskrivits från utredningen.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0