Nu vill banken ärva din mammas bostadsrätt

Av Widar Nord den 20 maj 2012 kl 22.38

68-generationens möjlighet att ombilda sina lägenheter till bostadsrätter har länge varit det i princip enda sättet att bli rik i Sverige. Och det har liksom av en slump råkat tillfalla den journalist- och politikernärstående innerstadsvänstern.

Själv oroade jag mig länge för att även den ifrågavarande vänstergruppens barn - alltså den så kallade Fridolingenerationen - skulle få ärva sina föräldrars medelklasstillvaro och därefter leva lyckliga i alla sina dagar.

Men så blir det inte.

Nu skriver Dagens Industri om hur de snälla bankerna vill ställa upp och rädda våra stackars fattigpensionärer från en knaper tillvaro på ålderns höst. Lösningen heter "Hypotekspension" och går ut på att banken betalar några tusenlappar i extra "pension" till exempelvis din mamma varje månad, samtidigt som ett motsvarande lån tas upp i hennes namn med den egna bostaden som säkerhet.

Exempel från DI:

"Hon tar ett lån på 360.000 kronor hos Hypotekspension för att förstärka sin vardagsekonomi. Utslaget på 15 år, då hon räknar med att sälja lägenheten, får hon 2.000 kronor mer i månaden att leva på.

Efter de 15 åren är hennes skuld uppe i 900.000 kronor med en ränta på 6,28 procent."

Vad ska man säga om det här? Bankmaffian - Fridolingenerationen: 1-0.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.

Ledarbloggens webbsvep