Asylkaoset

Nya svenska asylregler bland de tuffaste i EU

Publicerad 5 december 2015 kl 21.51

Inrikes. Socialdemokraterna och Miljöpartiets nya regler för anhöriginvandring av bidragsinvandrare blir betydligt tuffare än väntat, även om många menar att de nya reglerna infördes mellan 25 och 30 år för sent.

Gilla artikeln på Facebook

Asylsökare som inte uppfyller flyktingdefinitionen i FN:s Genevekonvention får inte längre ta med sig anhöriga till Sverige för att gå på bidrag – istället kommer man tvingas visa att man kan försörja sina anhöriga före inresan.

Europeiska rådet för flyktingar och fördrivna (ECRE) är en opinionsbildande politisk organisation som finansieras av EU-kommissionen och en grupp transatlantiska filantroper. På ECRE är man starkt kritisk till Miljöpartiet och Socialdemokraternas nya linje i invandringsfrågan.

– Sverige ansluter sig nu till den lilla klubb i EU som inte ger samma rätt till familjeåterförening till alla skyddsbehövande, utan bara till en enda kategori, de som klassas som flyktingar enligt FN:s Genèvekonvention, säger Ann Bathily på ECRE till Ekot i Sveriges Radio.

I "klubben" ingår Grekland, Cypern, Malta och Rumänien.

I år har Migrationsverket hittills beviljat 11.600 asylsökare flyktingstatus medan 16.600 fått uppehållstillstånd som "alternativt skyddsbehövande". Regelskärpningen omfattar även den senare gruppen, och gäller såväl påstådda som verkliga barn.

Enligt Ann Bathily bryter MP och S nu mot EU:s regler om "barns" bästa. Hon hoppas därför att EU-kommisissionen ska stämma Sverige i Europadomstolen eller EU-domstolen.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Wikipedia kan mörka att Marcus Oscarsson är iranier

Het diskussion mellan sajtens administratörer. Mystiskt IP-nummer från TV4 går in och raderar uppgiften om födelseland.0 

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0