Asylkaoset

Nya svenska asylregler bland de tuffaste i EU

Publicerad 5 december 2015 kl 21.51

Inrikes. Socialdemokraterna och Miljöpartiets nya regler för anhöriginvandring av bidragsinvandrare blir betydligt tuffare än väntat, även om många menar att de nya reglerna infördes mellan 25 och 30 år för sent.

Gilla artikeln på Facebook

Asylsökare som inte uppfyller flyktingdefinitionen i FN:s Genevekonvention får inte längre ta med sig anhöriga till Sverige för att gå på bidrag – istället kommer man tvingas visa att man kan försörja sina anhöriga före inresan.

Europeiska rådet för flyktingar och fördrivna (ECRE) är en opinionsbildande politisk organisation som finansieras av EU-kommissionen och en grupp transatlantiska filantroper. På ECRE är man starkt kritisk till Miljöpartiet och Socialdemokraternas nya linje i invandringsfrågan.

– Sverige ansluter sig nu till den lilla klubb i EU som inte ger samma rätt till familjeåterförening till alla skyddsbehövande, utan bara till en enda kategori, de som klassas som flyktingar enligt FN:s Genèvekonvention, säger Ann Bathily på ECRE till Ekot i Sveriges Radio.

I "klubben" ingår Grekland, Cypern, Malta och Rumänien.

I år har Migrationsverket hittills beviljat 11.600 asylsökare flyktingstatus medan 16.600 fått uppehållstillstånd som "alternativt skyddsbehövande". Regelskärpningen omfattar även den senare gruppen, och gäller såväl påstådda som verkliga barn.

Enligt Ann Bathily bryter MP och S nu mot EU:s regler om "barns" bästa. Hon hoppas därför att EU-kommisissionen ska stämma Sverige i Europadomstolen eller EU-domstolen.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Luktsinnet är vårt snabbaste varningssystem. Människor reagerar blixtsnabbt och instinktivt på negativa lukter.0 

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0