Gräddfil till jobben
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (t.h), här tillsammans med C-ledaren Annie Lööf och ministerkollegan Åsa Romson, lovar en gräddfil till jobben för invandrarna.

Nytt S-förslag: Invandrare ska få gräddfil till nya jobb

Publicerad 1 maj 2015 kl 19.59

Politik. Socialdemokraterna vill införa en ny gräddfil till jobben för alla de invandrare som just nu väller in i Sverige från tredje världen.
– De människor som nu flyr till Sverige är ofta unga och välutbildade, påstår arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Gilla artikeln på Facebook

En gräddfil till jobben för alla de invandrare som just nu kommer till Sverige var något som efterlystes av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) idag, rapporterar Sydsvenskan.

– De människor som nu flyr till Sverige är ofta unga och välutbildade, påstod hon under sitt första maj-tal i Malmö och tillade senare vid en pressträff:

– Det betyder att vi kan få snabbspår för kockar, ingenjörer, tekniker, målare, fordonsmekaniker, elektriker, sjuksköterskor och läkare.

Det nya så kallade "snabbspåret" innebär att invandrarna ska få en gräddfil till nya arbetstillfällen – även om de inte har rätt utbildning eller meriter. Regeringen har redan knutit flera fackförbund och arbetsgivarorganisationer till sig som ställer sig bakom den nya vänsterplanen.

Socialdemokraterna vill exempelvis att invandrare som nyligen kommit till Sverige och som påstår sig vara läkare ska kunna få provjobba som undersköterskor fram tills man hunnit avgöra om de har lämplig yrkeserfarenhet eller ej.

Johansson påstår dessutom att problemet inte är invandrarnas kompetens eller utbildning, utan att vi i Sverige är dåliga på att "validera" de utbildningar som invandrarna säger sig ha.


Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Clown nominerad till partiledare för V

Kandiderar till posten som ny partiordförande. Var med och grundade nätverket "Clowner mot nazister".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.