Asylkaoset

Orbán: Hemligt avtal ska flytta en halv miljon nya syrier till EU

Publicerad 2 december 2015 kl 19.50

Utrikes. I bakgrunden till Turkietförhandlingarna ska ett hemligt avtal för att ta emot ytterligare uppemot en halv miljon syrier ha utformats, hävdar Viktor Orbán, som vill att Centraleuropa nu förbereder sig för ännu en strid med Bryssel. Samtidigt varnar han för att invandringen leder till "självförintelse".

Gilla artikeln på Facebook

Efter EU:s förhandlingar med Turkiet i förra veckan säger nu Ungerns premiärminister Viktor Orbán att ett "hemligt bakgrundsavtal" kan komma att presenteras under de närmsta dagarna, skriver den ungerska regeringen på sin hemsida. Avtalet skulle innebära att ytterligare 400-500 tusen syriska invandrare tas emot i EU.

Och nu vill Orbán att Visegradländerna – Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern – förbereder sig på ännu en tuff strid, eftersom invandrarna, enligt honom, kan komma att snabbt distribueras över hela unionen utifrån bindande majoritetsbeslut på EU-nivå.

– Vi kan inte acceptera detta, sa Orbán, som än en gång förtydligade att Europa inte bara är utsatt för massinvandring, utan en ren invasion.

Vidare hävdar den ungerske premiärministern att en "absurd allians för illegal invandring" har formerats på global nivå, beståendes av tiotusentals aktörer som jobbar med människosmuggling och aktivism för "mänskliga rättigheter".

Nätverket finansieras av såväl EU-politiker som individer inom affärsvärlden, menar Orbán, som tidigare har kallat dessa aktörer för "förrädare" och särskilt pekat ut valutaspekulanten George Soros som central i invandringsaktivismen. Soros kulturmarxistiska nätverk Open Society Institute blev så sent som i måndags portade från Ryssland.

Viktor Orbán sa även att invandring är en väg till "självförintelse" och kan inte lösa Europas demografiska problem.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.