Terrormorden i Nice

Orbáns enkla lösning på terrorismen: Stoppa invandringen

Publicerad 31 oktober 2020 kl 16.21

Utrikes. Ungerns premiärminister Viktor Orbán har en enkel lösning för att slippa islamistiska halshuggningar i Europa. Stoppa invandringen, säger han i en radiointervju enligt Hungary Today. Han kommer aldrig släppa in några invandrare i Ungern så länge han styr landet, klargör han.

Gilla artikeln på Facebook

De senaste veckornas brutala terrordåd i Frankrike har bland annat fått landet att förklara krig mot "islamism".

Exakt hur den kampen ska gå till är dock oklar. 

Ungerns premiärminister Viktor Orbán har kommit på ett enklare sätt att slippa islamistiska terrordåd utförda av invandrare: stoppa invandringen.

– Om man ​​inte vill se attacker som i Nice behöver man inte släppa in dem, säger Orbán. Förutom de få som redan finns här ska vi inte ha nya personer, särskilt inte illegala invandrare.

Torsdagens terrormord i Nice, där bland andra en 60-årig kvinna fick halsen avskuren, genomfördes av en nyanländ invandrare från Tunisien i Nordafrika.

– Afrikaner borde ha sin framtid i Afrika, förklarar Viktor Orbán och påpekar att det "enda man kan göra är att neka dem inresa".

Enligt Orbán beror terrordåden på den massiva invandringen som EU medvetet bedrivit och fortsätter bedriva.

Men han kommer aldrig låta Ungern gå samma väg, något den vänsterliberala oppositionen i landet vill genomföra med hjälp av EU.

– Den ungerska regeringen kommer inte låta Bryssel tvinga på Ungern regler som gör att vi ska acceptera människor som vi inte vill ha här, och som gör att vi sedan behöver gå på begravningar. Trots all press kommer Ungern inte att följa Bryssels väg, säger han och betonar:

– Så länge min regering styr Ungern kommer inga invandrare in.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Utrikes

Orbán: George Soros är Europas största hot

Premiärministerns attack mot vänstermiljardären.. "Han vill riva ner det nationella beslutsfattandet och lägga det i händerna på den globala eliten."0 

Bidragsregn över invandrare när Ylva Johansson lägger fram EU:s politik för "integration"

Storsatsar på tredje världen-kompetens.. EU-bidrag ska ge invandrare "tillgång till ett lämpligt boende till ett överkomligt pris".0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur