Terrormorden i Nice

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Publicerad 30 oktober 2020 kl 18.58

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) har nu fördömt terrorn i Frankrike i ett nytt undvikande inlägg på Facebook, där han bland annat försöker skydda "islam" från angrepp.

Gilla artikeln på Facebook

Under torsdagen publicerade Stefan Löfven ett inlägg på Twitter där han tassade kring de muslimska terroristerna i Frankrike.

Han nämnde varken islam eller islamism.

Nu har han lagt upp ett mer utförligt inlägg på Facebook.

Även där går han runt problemet och nämner bara "islam" när han ska påpeka att konflikten inte har något med islam att göra.

"Frankrikes ambassadör i Sverige, Etienne de Gonneville, konstaterade i SVT:s Agenda att attacken i Paris och händelserna efter den inte är en konflikt mellan Frankrike och islam. Konflikten står mellan samhällets majoritet och radikala och våldsbejakande extremister. Det är lika giltigt i Sverige", skriver Löfven.

Han nämner även "våldsbejakande islamistisk extremism" och "religiöst eller ideologiskt motiverat våld". Sedan talar han i allmänna termer om att "möta våldet, terrorismen och extremismen".

2015 sade Stefan Löfven i Expressen att han "aldrig någonsin har [kritiserat islam] och tänker aldrig göra det hellre" samt att "vi har största respekt för den religionen".


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

BLM bryter med "vita, privilegierade" AFA

Raskrig inom extremvänstern i USA. BLM anklagar AFA för att vara privilegierade vita överklassextremister.0 

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0