Terrormorden i Nice

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Publicerad 30 oktober 2020 kl 18.58

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) har nu fördömt terrorn i Frankrike i ett nytt undvikande inlägg på Facebook, där han bland annat försöker skydda "islam" från angrepp.

Gilla artikeln på Facebook

Under torsdagen publicerade Stefan Löfven ett inlägg på Twitter där han tassade kring de muslimska terroristerna i Frankrike.

Han nämnde varken islam eller islamism.

Nu har han lagt upp ett mer utförligt inlägg på Facebook.

Även där går han runt problemet och nämner bara "islam" när han ska påpeka att konflikten inte har något med islam att göra.

"Frankrikes ambassadör i Sverige, Etienne de Gonneville, konstaterade i SVT:s Agenda att attacken i Paris och händelserna efter den inte är en konflikt mellan Frankrike och islam. Konflikten står mellan samhällets majoritet och radikala och våldsbejakande extremister. Det är lika giltigt i Sverige", skriver Löfven.

Han nämner även "våldsbejakande islamistisk extremism" och "religiöst eller ideologiskt motiverat våld". Sedan talar han i allmänna termer om att "möta våldet, terrorismen och extremismen".

2015 sade Stefan Löfven i Expressen att han "aldrig någonsin har [kritiserat islam] och tänker aldrig göra det hellre" samt att "vi har största respekt för den religionen".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcksspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0 

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0