Terrormorden i Nice

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Publicerad 30 oktober 2020 kl 18.58

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) har nu fördömt terrorn i Frankrike i ett nytt undvikande inlägg på Facebook, där han bland annat försöker skydda "islam" från angrepp.

Gilla artikeln på Facebook

Under torsdagen publicerade Stefan Löfven ett inlägg på Twitter där han tassade kring de muslimska terroristerna i Frankrike.

Han nämnde varken islam eller islamism.

Nu har han lagt upp ett mer utförligt inlägg på Facebook.

Även där går han runt problemet och nämner bara "islam" när han ska påpeka att konflikten inte har något med islam att göra.

"Frankrikes ambassadör i Sverige, Etienne de Gonneville, konstaterade i SVT:s Agenda att attacken i Paris och händelserna efter den inte är en konflikt mellan Frankrike och islam. Konflikten står mellan samhällets majoritet och radikala och våldsbejakande extremister. Det är lika giltigt i Sverige", skriver Löfven.

Han nämner även "våldsbejakande islamistisk extremism" och "religiöst eller ideologiskt motiverat våld". Sedan talar han i allmänna termer om att "möta våldet, terrorismen och extremismen".

2015 sade Stefan Löfven i Expressen att han "aldrig någonsin har [kritiserat islam] och tänker aldrig göra det hellre" samt att "vi har största respekt för den religionen".


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0