Korankravallerna

Paludans valmöte i Landskrona flyttas till rastplats utanför Malmö

Publicerad 16 april 2022 kl 16.51

Inrikes. Stram kurs och dess partiledare Rasmus Paludan fick först tillstånd att genomföra en ny koranbränning i Landskrona idag. Men nu har polisen flyttat tillståndet till en rastplats nära Paludans hemland Danmark, dit inga ungdomar kan komma utan bil.

Dela artikeln

– Tyvärr vågar inte polismyndigheterna tillåta den här allmänna sammankomsten längre. I flera dagar har jag haft ett skriftligt tillstånd att ha den här allmänna sammankomsten klockan 17–20 vid idrottsplatsen i Landskrona, men nu blir det någon annanstans i västra Skåne, säger han.

Var Paludan får hålla sin manifestation är osäkert. Med tre timmar till manifestationen är tänkt att börja hade polisen ännu inte berättat var tillståndet kommer att ges. När polisen så småningom meddelade tillståndet visade det sig gälla en rastplats vid Öresundsbron dit inga ungdomar kan ta sig utan bil.

– Det är sabotage mot Stram Kurs Sveriges valrörelse. Vi vill ju träffa väljarna i Sverige och berätta om vår politik inför valet till riksdagen i september, säger Paludan och hävdar att det är omöjligt om polisen bara låter honom tala på platser där det inte finns något folk.

Han anser att Skånepolisen skadar demokratin genom sitt beslut.

– De kapitulerar helt enkelt till ligister och kriminella.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.