Paul Ryan i kontrovers om ankarbarn

Publicerad 16 augusti 2012 kl 09.17

Utrikes.Under ett möte med väljare i Paddock Lake, Wisconsin, USA, som handlade om ankarbarn höll Paul Ryan med om att ankarbarn kostar pengar. Dessutom försvarade han yttrandefriheten när en kvinna ville tysta debatten.

Gilla artikeln på Facebook

Republikanen Mitt Romneys kandidat som vicepresident i presidentvalet i USA 2012 kongressledamoten Paul Ryan håller med sina väljare om att ankarbarn kostar pengar.

En pensionerad sergeant i USA:s marinkår talade ut mot illegal invandring och ankarbarn under ett möte med väljare 2011.

- Jag är pensionerad sergeant i USA:s marinkår. Jag vill komma med ett förslag som är lite kontroversiellt. De flesta människor tar inte upp ämnet av rädsla för att bli kallad rasist. Men vi kan spara miljarder - och jag menar miljarder dollar - på olaglig invandring. Jag spenderar fem månader om året i södra New Mexico, och i mitten av månaden, och i slutet av varje månad, är posten överfull med människor som inte talar engelska och har mexikanska nummerplåtar på sina bilar - och de är ovanligt fina bilar. Främst eftersom de har ankarbarn - de kommer över, smyger över gränsen, och släpper av ett barn och kallar det för en amerikansk medborgare. Och detta barn får alla sociala förmåner till dess det är 18. Vi byggde precis en ny skola i Columbus, New Mexico, och kostade $16 miljoner och vid 100 procents kapacitet med 97 procent av barnen från Mexiko. Om vi ??kunde minska (Ryan: "Du menar att de korsar gränsen varje dag?").. Oh, ja sir. Bussar nere vid gränsen plockar upp barnen och kör dem två kilometer till skolan. Och när barnen blir äldre, åker de till Taco Bell, de tar bussarna från Deming, New Mexico, 2 mil norrut. Och de tar high school-barnen, ger dem mat, och tar dem tillbaka söderut. Vår ekonomi blöder på grund av våra gränser. Vi har Area 51, där de skjuter amerikaner om de försöker att ta sig in till drömlandet där borta. Men vår gränser är fulla av hål och Förenta staternas regering gör inte mycket åt det. Våra gränsvakter där nere är överarbetade - de gör vad de kan - det bara, öh, regeringen står inte på deras sida. Platserna som har stängsel, höga stängsel, har fungerat för att hejda strömmen. Men det är bara massor av hål i gränsen, de går rakt igenom. Men det finns miljarder som vi slösar varje år på detta program.

- Jag håller med, svarar Ryan och fortsätter prata.

En kvinna svarar med avsky över den pensionerade marinkårsoldatens ord. Hon blir lugnad och tillrättavisad.

- Låt honom inte prata på ett rasistiskt, sexistiskt sätt, skrek kvinnan.

- Gentlemannen har rätt att yttra sig, svarade Ryan.

I videon säger dessutom Ryan själv att ankarbarn kostar pengar.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hormon styr om pappor bryr sig om sina barn. Svenska forskare fick råtthannar att börja ta hand om ungarna.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0