Peter Springare
KD:s rättspolitiske talesman Andreas Carlson och Peter Springare.

Peter Springare får stöd från Kristdemokraterna

Publicerad 18 februari 2017 kl 10.54
Av Mattias Albinsson

Politik. Örebropolisen Peter Springare får nu stöd från Krist­demokraterna via partiets rättspolitiske talesman Andreas Carlson.

Gilla artikeln på Facebook

Carlson uttrycker KD:s stöd till den från vänsterhåll hårt kritiserade polismannen i en debattartikel i Expressen. Inte minst är han kritisk till att polisledningen försökte få Springare åtalad för brott så snart de fick reda på hans inlägg på Facebook utan att ens veta vad brotts­rubriceringen i sådana fall skulle vara.

"När man granskar reaktionerna ifrån polisledningen på Springares kritik blir jag oroad. Hans närmaste chefers första instinkt är att han ska anmälas. Ledningens informella beslut att anmäla Springare för brott verkar dock ha kommit först och uppfattningen om vad brottet skulle bestått av kom senare", står att läsa i debattartikeln.

Andreas Carlson oroas även av den "tystnadskultur" som råder inom polisen där anställda inte vågar prata högt om hur verkligen ser ut av rädsla för repressalier. Han tycker också att det är beklämmande att statsminister Stefan Löfven (S) deltog i fördömandena av Springare utan att kunna presentera några motbevis.

"Vi behöver lyssna på enskilda polisers berättelse om den upplevda verkligheten i deras vardag. Vi vet att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Tas inte det på allvar finns risken att den stora merparten invandrare som lever laglydigt möts av misstro och misstänksamhet i samhället. Det vore en oroväckande utveckling", skriver Andreas Carlson.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.