Pojken ropar "Allahu akbar" i filmen efter att, till synes, ha dödat fyra personer i en bil. Hans mor (infälld) poserar i heltäckande slöja tillsammans med sin "svenske" man Abu Bakr, som dog i strid för IS.

IS-pojke tros ha smugglats till Sverige för gratis sjukvård

Publicerad 7 juni 2016 kl 12.31

Utrikes. Fyraårige Isa Dare har figurerat i flera propagandafilmer för Islamiska staten, IS. Nu framkommer uppgifter i brittiska medier om att pojkens mamma har smugglat in honom i Sverige för att han ska få tillgång till gratis sjukvård för illegala invandrare.
– Hon blev varken fängslad eller stoppad vilket är otroligt med tanke på hur ökända de är, säger en källa till brittiska The Sun.

Dela artikeln

Isa Dare, 4, tros tillsammans med sin mamma ha rest den långa vägen från Syrien till Sverige för att få skattefinansierad vård.

I februari deltog pojken i en IS-film där han syns trycka på av avtryckarknapp så att en bil med fyra tillfångatagna personer sprängs i luften.

– Allahu akbar! skriker fyraåringen när han sedan poserar bredvid bilvraket.

Pojkens 24-åriga mamma är född i London och kallar sig "Khadija". Hon var gift med den svenske medborgaren Abdul Ghameed Abbas, kallad "Abu Bakr", som dog i strid för IS i ett flyganfall i november 2014.

Enligt en källa till The Sun smugglades Isa Dare, som ska ha blivit sjuk, nyligen till Sverige för att få sjukvård och opereras.

Mamman uppges ha tagit med honom och rest genom nio länder för att få tillgång till den eftertraktade gratisvården för illegala invandrare i det nordeuropeiska landet.

– Hon blev varken fängslad eller stoppad vilket är otroligt med tanke på hur ökända de är, konstaterar källan.

Det var i juni 2012 som Fredrik Reinfeldts regering, tillsammans med Miljöpartiet, beslutade att illegala invandrare, eller "papperslösa flyktingar" som de kallas i svenska medier, skulle få tillgång gratis vård, tandvård och läkemedel på de svenska skattebetalarnas bekostnad.


Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.