Radoslaw Sikorski.

Polens utrikesminister medger att hans son är amerikansk soldat

Publicerad 28 februari 2024 kl 17.24

Utrikes. Radoslaw Sikorski, utrikesminister i Polens liberala regering, har nu bekräftat att en av hans söner för närvarande tjänstgör i den amerikanska militären.

Dela artikeln

Under sitt tal på den neokonservativa tankesmedjan Atlantic Council i Washington i måndags hade Radoslaw Sikorski något mycket personligt att säga.

– Även om jag är Polens utrikesminister är min fru, som många av er vet, amerikansk. Men jag misstänker att de flesta av er inte är medvetna om att vår son är amerikansk soldat, avslöjade den 61-årige liberalen.

Sikorski är gift med den amerikanska neokonservativa profilen Anne Applebaum. I samband med sprängningarna av Nord stream-ledningarna väckte han uppmärksamhet genom att omedelbart gå ut och tacka USA för sabotaget:

Den polske utrikesministern uppgav att han kom med sitt avslöjande om sonen för att betona hur nära banden är mellan de två länderna.

– Mitt hjärta och min lojalitet är hos Polen, men det ligger i mitt intresse att USA är ett välmående och självsäkert land som förblir lojalt mot sina allierade, sade han.

Efter sitt möte med USA:s utrikesminister Anthony Blinken pressades den polske utrikesministern av en reporter att ge mer information om var sonen tjänstgjorde. Han avbröt dock diskussionen och sade:

– Jag tror att inte det här är detaljer som behöver avslöjas. Jag kommer att ångra det direkt om jag säger något.

Enligt "Komputer Świat" rör det sig dock om sonen Tadeusz Sikorski, som efter examen från John Hopkins Krieger School of Arts & Sciences blev lägre officer i den amerikanska arméns Cyber Corps.

Sikorski och Anne Applebaum har två söner, Alexander och Tadeusz. Familjen bor i Polen i en herrgård nära staden Bydgoszcz.


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.