Polis om daltandet: "Om jag skulle stoppa en svensk för samma brott får han böter"

Publicerad 20 juli 2021 kl 14.40

Inrikes. När polisen Andreas Danman mördades i Göteborg visste myndigheten redan att gängen är farliga, också för poliser. I praktiken deltar polisen redan med kriminella invandrare och låter dem slippa lagföring för sånt som svenskar straffas för, uppger en polis i en längre intervju med journalisten Katerina Janouch.

Gilla artikeln på Facebook

I intervjun uttalar sig polismannen, som uppges jobba inom utsatta områden, anonymt.

Han beskriver en våldsspiral som politikerna inte kan stoppa, där invandrare under lång alla år med bidrag har lyckats bygga upp parallellsamhällen med ett gigantiskt våldskapital.

– Man göder de kriminella med bidrag, låter dem bygga sina parallellsamhällen. Sedan ger man dem inga straff, konstaterar polisen i intervjun.

Enligt polismannen är myndigheten redan i underläge och de gängkriminella har carte blanche att begå brott.

– Vi gör ju inte riktigt vårt jobb… vi låter dem gå. De begår till exempel jättemycket trafikbrott, vi gör en snabbkontroll men vi struntar i att ta dem, säger polisen i intervjun och konstaterar att gängmedlemmarna i praktiken lever i en laglös tillvaro.

Polismyndigheten har enligt den intervjuade polisen infört rutiner där poliser ska ringa en förundersökningsledare och be om beslut, och sedan tillämpar myndigheten en "förundersökningsbegränsning" som gör att gängkriminella får carte blanche att begå samma brott om och om igen.

– Om jag skulle stoppa en svensk som begått samma trafikbrott får han sina böter. Men inte de gängkriminella. Det triggar igång våldet och det är inte värt det, säger polismannen.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson får kritik för attack mot Ivar Arpi

"Vad har du själv gjort i politiken?" Nu anklagas S-ministern själv för att ha "släppt in halva Afrika och Mellanöstern".0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.