Polischef riskerar disciplinpåföljd

Publicerad 10 februari 2020 kl 17.16

Inrikes. Regionpolischef Carin Götblad riskerar nu att få en varning med anledning av felaktigt redovisade resekostnader, uppger SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Förra veckan fick Carin Götblad, chef för polisregion Mitt, häftig kritik på nätet sedan hon sagt att de barn som rånar andra barn också kan ses som "offer".

Nu riskerar hon disciplinpåföljd sedan hon granskats av Polismyndigheten.

Åklagarmyndighetens särskilda åklagarkammare har förut inlett en förundersökning mot henne gällande trolöshet mot huvudman och skattebrott. Den utredningen lades dock ned förra sommaren, varpå en arbetsrättslig prövning i stället vidtog.

Bland annat ska hon inte ha redovisat tåg- och taxiresor på 6.000 kronor mellan bostaden och arbetsplatsen som skattepliktiga förmåner.

Enligt polisens utredning har det skett en "systematisk felaktig hantering" på grund av att hon varit okunnig i regelverket.

Polismyndigheten föreslår nu att Carin Götblad får en "varning", vilket framgår av en skrivelse till Statens ansvarsnämnd.

Men även tidigare har Götblad genomgått en arbetsrättslig prövning gällande 23 taxikvitton som inte redovisats korrekt. I det beslutet, från 2017, uppmanades Götblad att noggrant redovisa sina utlägg. Den gången vidtogs inga åtgärder.

I en skriftlig kommentar till SVT förnekar hon alla oegentligheter och kallar det hela för en "viss oordning på administrativa rutiner".

I slutändan är det Statens ansvarsnämnd som bestämmer om det blir någon varning eller inte.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fyra döda i bilolycka – film sprids på nätet

Polisen: "Vidrigt." Den som filmade olyckplatsen i Göteborg riskerar fängelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Inrikes

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art

Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Greta klimatskolkade med kriminell rappare

"En oväntad vänskap.". Gangsterrappare stod för underhållningen under Fridays for future på Södermalm.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0