Asylsexvåldet
Den 16-åriga flickan skulle träna på ett gym i centrala Kungsbacka.

Polisen: Misshandeln mot 16-årig flicka i Kungsbacka kan ha varit hedersrelaterad

Publicerad 8 mars 2016 kl 15.19
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Den grova misshandeln mot en 16-årig flicka i centrala Kungsbacka igår kan ha varit en hämnd från en kränkt invandrare som varit ihop med flickan. Det misstänker polisen.
– Vi har mycket med hedersrelaterat våld och sådana saker. Finns det någon pojkvän med i bilden? frågar sig polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Gilla artikeln på Facebook

Signalementet

Tre män, ca 25 år, varav två med markerad skäggstubb, iklädda "stora jackor". Samtliga män var enligt offret av "utländsk härkomst".

De tre männen har efter händelsen lämnat platsen i en silverfärgad bil.

Den nyss fyllda 16-åriga flickan hade vid halv sex-tiden på eftermiddagen igår gått av bussen vid Varlaskolan för att därifrån promenera den knappa kilometern till gymmet Nordic Wellness City i centrala Kungsbacka. Där skulle hon träffa en kompis som hon skulle träna tillsammans med.

Promenaden tar normalt omkring tio minuter men någonstans på vägen, troligen i samband med att flickan ska gena över en gångbro i en del av staden där det enligt flickans mamma är lite mer ödsligt, möter hon ett invandrargäng som ger sig på henne med våld. Efter misshandeln försvinner männen från platsen i en silvrig bil. Flickan vårdades ännu under tisdagen på sjukhus för sina skador.

Polisen saknar spår efter gärningsmännen och har heller inte fått tag på några vittnen till händelsen. Nu tror polisens utredare att det kan finnas detaljer i historien som inte kommit fram.

– Vi ifrågasätter inte om det har hänt, det är uppenbart att hon har blivit slagen, men det är vissa uppgifter som vi måste kontrollera innan vi vet att hon har bärighet i sin story, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till Fria Tider och tillägger:

– Nu spekulerar jag lite, men vi har mycket med hedersrelaterat våld och sådana saker. Finns det någon pojkvän med i bilden? Det finns många saker som kan vara orsak till en oprovocerad misshandel.

Dementeras av flickans mamma
Flickans mamma har i ett inlägg på Facebook dementerat att hon eller hennes man, som är flickans pappa, skulle ha något med misshandeln att göra.

"Det är INTE ett hedersrelaterat brott där vi som föräldrar skickat några kusiner att slå på henne. Min dotter är svensk, hennes pappa är från England", skriver mamman.

Mammans uppgifter bekräftas av folkbokföringen som uppger att mamman är svensk och född i Sverige medan pappan är född i Oxford i Storbritannien. Den 16-åriga flickan lever enligt uppgifter i sociala medier ett ordnat liv i en lugn villadominerad förort. Hon tränar fotboll och ska till hösten börja på gymnasiet.

Polisen vädjar till allmänheten
Fuxborg säger att eventuella vittnen som var i Kungsbacka igår eftermiddag inte ska hänga upp sig för mycket på tidpunkter eller platser.

– Det är en ung flicka. Hon kan vara chockad, man får tunnelseende och får svårt för att redogöra i detalj, säger han.

– Det kan vara så att man inte reflekterat över det inledningsvis, men när polisen går ut med en sådan här förfrågan så kanske folk drar sig till minnes någonting ungefär vid den här tidpunkten.

Under eftermiddagen försöker polisen förhöra flickan på sjukhuset för att se om de kan få fram fler uppgifter. Inte minst är polisen intresserade av att veta mer om den bil som gärningsmännen försvann i efter misshandeln.

– Den här silvriga bilen som har avvikit, skulle man kunna få en siffra eller bokstav på den? Det är därför vi har gått ut med att man ska höra av sig om man har tips i ärendet, säger Fuxborg.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.