Asylsexvåldet
Skattefinansierade Bert Karlssons anläggning Cape East, som männen bor på, har beskrivits som världens lyxigaste asylboende.

Asylsökare i grupp förföljer och ofredar flickor i Haparanda

Publicerad 19 augusti 2016 kl 17.34

Inrikes. Männen från tredje världen som är bosatta på Bert Karlssons luxuösa asylhotell i Haparanda ägnar sig åt att i grupp förfölja och trakassera flickor och kvinnor.
– Jag går aldrig mer ut ensam en kväll, säger en av de utsatta till Haparandabladet.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt lokaltidningen har en rad flickor och kvinnor berättat om hur "män från andra kulturer, som kan ha en annan kvinnosyn" förföljer och ofredar dem.

Bland annat berättar en pappa om att hans minderåriga dotter blev omringad av en grupp män i 20-årsåldern. De försvann först när hon tog fram sin mobiltelefon.

En annan kvinna som utsattes för asylsökarna säger att upplevelsen var "riktigt obehaglig".

– Jag går aldrig mer ut ensam en kväll, säger kvinnan till Haparandabladet och förklarar att det är meningslöst att anmäla brotten eftersom polisen i Haparanda inte tar emot anmälningarna.

Männen är bosatta på Cape East, en mycket luxuös hotell- och spaanläggning som drivs som asylboende av den skattefinansierade asylbaronen Bert Karlsson.

– Det blir världens bästa asylboende. Det är en fantastisk anläggning, sade Karlsson till P4 Norrbotten i samband med att det stod klart att lyxhotellet skulle bli asylboende för invandrare från tredje världen.

Platschefen Umut Karadag säger att han fick klagomål om liknande fall av ofredanden redan för ett halvår sedan och att han då samlade asylsökarna för att berätta om "vad som vad som gäller i Sverige".

– Så det vet att det inte är okej. Vi har bland annat informerat om att i Sverige är det normalt att flickor och tjejer i Sverige går lättklädda under sommaren, men att det betyder inte att man får följa efter dem, säger Karadag till Haparandabladet.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.