Asylkaoset

Polisen kan inte sköta sitt jobb – alla resurser går till invandringen

Publicerad 28 oktober 2015 kl 12.26

Inrikes. Både i norra och södra Sverige kommer nu rapporter om att polisen inte längre klarar av att utföra sitt huvuduppdrag – att utreda brott. I Skåne hänvisar polisen brottsutsatta svenskar till medborgargarden eftersom de själva är fullt upptagna med hantera den massiva invandringen.

Gilla artikeln på Facebook

 Jan Johansson, huvudskyddsombud för polisen i region Nord, slår larm om att situationen är så ansträngd så att polisen inte längre hänger med. 

– Vi kan bara göra en sak i taget. Och det innebär att vi måste prioritera hårdare. Det skapar stress både för de som ska utföra jobben men även för de arbetsledare som måste prioritera, säger han till SVT Nyheter Norrbotten.

I Jämtland uppger kommunalrådet Göran Bergström (S) att glesbefolkade områden saknar poliser och att personer som utsätts för brott tvingas ta lagen i egna händer.

– Medborgarna har rätt att veta om jag ringer polisen kommer de idag eller imorgon. Vi har flera exempel på att privatpersoner tagit fast brottslingar men polisen har inte möjlighet att komma, säger han till SVT.

Svenska Dagbladet skriver om en kvinna som hade inbrott på sin gård utanför Eslöv i Skåne. När hon ringde polisen fick hon höra att "alla resurser är utlånade till asylmottagandet i Trelleborg och Malmö". Istället fick hon rekommendationen att ta kontakt med "Eslövs medborgargarde".

– Jag blev helt chockad, säger kvinnan till SvD.


Akademiker kräver omvälvning. Nödvändigt för "ett invandringsland och ett flerspråkigt samhälle".0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Aftonbladet-skribent fick radera sitt rasande personangrepp på Dadgostar

"Skrev i affekt." Blodet kokar på S-tidningens ledarredaktion efter misstroendeförklaringen.0 

Ekonominyheter

Analys: Fed-flopp i medieskugga. Bankernas märkliga deponeringar kan visa att kraschen är nära.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.