Asylmordet i Mölndal

Polisen: Oklart hur gammal asylmördaren är och var han kommer ifrån

Publicerad 25 januari 2016 kl 17.15

Inrikes. Ett ensamkommande flyktingbarn misstänks ha huggit ihjäl en 22-årig kvinna i Mölndal. Men polisen har ännu inte lyckats bekräfta hur gammal mannen är eller vilket land han kommer från.

Dela artikeln

Mannen, som enligt uppgifter från rättsväsendet har ett muslimskt klingande namn, misstänks för att ha mördat den 22-åriga kvinnan på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i morse. Kvinnan, en anställd på boendet, dog senare av sina knivskador i ryggen.

Han har uppgivit en viss ålder och nationalitet till Migrationsverket, men polisen misstänker att uppgifterna inte stämmer.

– Jag har en ålder på honom men jag kan inte bekräfta den eftersom jag inte har någon fastställd identitet på honom, säger polisens presstalesman Hans Lippens till Fria Tider.

Vet ni vilket land han kommer ifrån i alla fall?
– Det kan jag inte heller bekräfta eftersom jag inte vet identiteten. Hade jag haft identiteten hade jag också vetat landet han kommer ifrån, men han är inte från Sverige i alla fall.

Hur kan det komma sig att ni inte har någon identitet på honom, han måste väl ha varit registrerad på boendet?
– Ja, men det är inte säkert att den identiteten stämmer .

Hur gammal påstår han sig vara då?
– Jag vill inte gå ut med den nu för jag vill ha en bekräftelse först. Därför söker vi både åklagaren och förundersökningsledaren nu.

Du kan alltså inte säga vilket land han påstår sig komma ifrån heller?
– Nej.

Fria Tider har under dagen försökt få ut mer information om den misstänkte mannen från Migrationsverket. Myndighetens presstjänst uppgav först att de inte kunde söka på mannen eftersom de inte hade något personnummer att gå på, trots att vi hade försett dem med mannens fullständiga namn. Efter att vi gjort ett andra försök återkom presstjänsten med följande svar via mejl:

"Det är kommunen som ansvarar för boenden för barn. Vill du ha uppgifter om de som bor på boendet bör du vända dig till kommunen som ansvarar för boendet."

Polisens presstalesperson kan ännu inte ge några mer detaljer om händelseförloppet i samband med mordet.

– Jag har inte information om själva händelseförloppet, varför bråket startade och så vidare. Vi söker dem som har information men det är lite svårt att få tag på dem nere i huset här, säger Hans Lippens.

Uppdatering: Strax efter att den här artikeln publicerades skrev polisen på sin hemsida att den misstänkte är "född 2000". Han anhölls på eftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för mord.


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ras och IQ mer tabu än pedofili och incest

Värsta man kan tycka – trots att det är sant. Slår frågan om "huruvida pedofili är skadligt" i färsk studie.0 

Ekonominyheter

94 procent väljer rörlig ränta – räknar med Riksbanken

"Exceptionellt hög nivå.". Tros bero på förväntningar om sänkt styrränta och psykologiska orsaker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.