Sprängningen i Linköping
Polisen har släppt en bild på en lådcykel efter den kraftiga detonationen.

Polisen söker lådcykel efter sprängningen

Publicerad 9 juni 2019 kl 16.41

Inrikes. Efter den kraftiga explosionen i Linköping vill polisen nu ha hjälp från allmänheten. Mer specifikt vill man komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser av en specifik typ av cykel i området runt Hamngatan/Ådalagatan och anslutande kvarter i samband med brottet.

Gilla artikeln på Facebook

Det rör sig om en cykel med en låda framtill. Cykeln på bilden ovan är från polisen är en exempelbild och kan skilja sig från den cykel polisen söker när det gäller färg och annan utformning. 

Polisen vill också komma i kontakt med ägare till denna typ av cykel, som har parkerat sin cykel i området. Den som har information om detta bör ringa 114 14 eller använda polisens tipsformulär. 

Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt för den ödeläggande sprängningen, som ägde rum på fredagsmorgonen. 

"Polisen har övergått från en akut initial fas till en utredningsfas. Det inre spaningsarbetet fortsätter med hög intensitet", skriver polisen på sin hemsida.

"En mängd tips" uppges ha kommit in till polisen, som värderas och följs upp. Polisen har hållit förhör med merparten av de personer som bor i de aktuella fastigheterna. De som inte har hörts ännu kan komma att kontaktas.

Bombskyddets tekniker slutförde arbete under lördagen men den kriminaltekniska undersökningen av platsen är ännu inte klar. Flera föremål har tagits i beslag och skickats till nationellt forensiskt centrum, NFC, för analys. Vad det är för föremål kan polisen i nuläget inte kommentera.

Avspärrningen begränsas nu av betongbarriärer och stängsel, och bevakas av väktare. Därmed har de poliser som har haft till uppdrag att bevaka den avspärrade platsen kunnat frigöras för andra uppdrag.

Under lördagen satte polisen samman en utredningsgrupp enligt PUG, polisens metodstöd för utredning av grova brott, tillsammans med medarbetare från nationella operativa avdelningen, Noa. Ärenden leds av polisen i Linköping.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Mer från Inrikes

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt

Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".. "Vi förväntar oss att kvinnor ska skratta åt andras skämt och att män är roliga."0 

Nu vill Ebba Busch Thor minska invandringen "med 70 procent"

Nytt utspel efter kritiken.. "Sveriges mottagande ska vara på nordisk genomsnittsnivå."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0