Sprängningen i Linköping
Polisen har släppt en bild på en lådcykel efter den kraftiga detonationen.

Polisen söker lådcykel efter sprängningen

Publicerad 9 juni 2019 kl 16.41

Inrikes. Efter den kraftiga explosionen i Linköping vill polisen nu ha hjälp från allmänheten. Mer specifikt vill man komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser av en specifik typ av cykel i området runt Hamngatan/Ådalagatan och anslutande kvarter i samband med brottet.

Gilla artikeln på Facebook

Det rör sig om en cykel med en låda framtill. Cykeln på bilden ovan är från polisen är en exempelbild och kan skilja sig från den cykel polisen söker när det gäller färg och annan utformning. 

Polisen vill också komma i kontakt med ägare till denna typ av cykel, som har parkerat sin cykel i området. Den som har information om detta bör ringa 114 14 eller använda polisens tipsformulär. 

Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt för den ödeläggande sprängningen, som ägde rum på fredagsmorgonen. 

"Polisen har övergått från en akut initial fas till en utredningsfas. Det inre spaningsarbetet fortsätter med hög intensitet", skriver polisen på sin hemsida.

"En mängd tips" uppges ha kommit in till polisen, som värderas och följs upp. Polisen har hållit förhör med merparten av de personer som bor i de aktuella fastigheterna. De som inte har hörts ännu kan komma att kontaktas.

Bombskyddets tekniker slutförde arbete under lördagen men den kriminaltekniska undersökningen av platsen är ännu inte klar. Flera föremål har tagits i beslag och skickats till nationellt forensiskt centrum, NFC, för analys. Vad det är för föremål kan polisen i nuläget inte kommentera.

Avspärrningen begränsas nu av betongbarriärer och stängsel, och bevakas av väktare. Därmed har de poliser som har haft till uppdrag att bevaka den avspärrade platsen kunnat frigöras för andra uppdrag.

Under lördagen satte polisen samman en utredningsgrupp enligt PUG, polisens metodstöd för utredning av grova brott, tillsammans med medarbetare från nationella operativa avdelningen, Noa. Ärenden leds av polisen i Linköping.


Nyheter från förstasidan

Norsk polis: Saknad Wikileaks-hackare "drunknade"

Kroppen efter Arjen Kamphuis, 47, har aldrig hittats. Men norsk polis utgår från att det hela är en olycka och avslutar nu utredningen om hans försvinnande.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0