Genrebild.

Polisen varnar för att vistas utomhus sent – kan finnas bomber

Publicerad 17 september 2019 kl 15.05

Inrikes. Polisen i Malmö uppmanar nu svenskar att vara mer försiktiga när de vistas utomhus på kvällar och nätter. Det finns nämligen en risk att man råkar komma nära en detonation, som den svårt skadade kvinnan i Lund.

Gilla artikeln på Facebook

Det är det ökade antalet sprängdåd som nu gör att polisen manar allmänheten till mer försiktighet, rapporterar P4 Malmöhus.

I helgen fick en ung kvinna mycket svåra ansiktsskador när hon råkade befinna sig föra nära en extremt kraftig detonation, som någon hade placerat vid en byggnad i centrala Lund.

Vistas du ute sent på kvällar och nätter ska du därför vara mer försiktig, varnar polisen.

– Vi vill uppmärksamma folk på att vara lite mer försiktiga. Ser man något konstigt, en väska eller något paket. En bomb kan se ut hur som helst, säger Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö, till P4.

Holmgren påpekar att bombdåden sker på kvälls- och nattetid, eftersom gärningsmännen är ljusskygga och inte vill åka fast.

Enligt polisen är risken ännu liten för att man ska drabbas, men tydligen är den alltså ändå så pass stor att allmänheten inte längre kan vistas utomhus på kvällar och nätter utan att samtidigt behöva vara vaksamma på om något kan spränga dem i bitar.


"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0