Asylsexvåldet
Flickan som är i 15-årsåldern överfölls på gångvägen vid Aranäsgymnasiet, lyckades ta sig loss och flydde från platsen över gångbron mot Kolla.

Polisen uppmanar kvinnor att vara försiktiga efter ännu ett överfall i Kungsbacka

Publicerad 9 mars 2016 kl 10.59
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Ännu en tonårstjej i Kungsbacka utsattes igår kväll för ett överfall av ett invandrargäng och nu uppmanar polisen kvinnorna i samhället att vara försiktiga när de lämnar hemmet.
– Man ska vara medveten om att vi har fått in två anmälningar gällande de här överfallen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Gilla artikeln på Facebook

Igår kväll vid sjutiden utsattes ännu en tonårstjej i Kungsbacka för ett överfall. Tre män, som uppges ha varit i 18-20-årsåldern, sprang ikapp en tjej i 15-årsåldern på gångbanan vid Aranäsgymnasiet, knuffade ned henne på marken och försökte slita av henne kläderna.

Flickan lyckades ta sig loss och flydde springandes från platsen över bron mot stadsdelen Kolla. Hon fick inga fysiska skador men är chockad av händelsen.

Utländsk härkomst
Enligt den utsatta flickan var de tre männen av utländsk härkomst och cirka 170 centimeter långa. De var iklädda svarta bylsiga jackor och en av männen bar en mörk keps med ett vitt märke. Polisen misstänker att det är samma invandrare som misshandlade 16-åriga Sophie i måndags. Avståndet mellan de två platser där överfallen inträffade är bara några hundra meter.

– Vi håller på att titta på om det finns ett samband och det är väl inte otroligt att det kan vara så, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till Fria Tider och tillägger:

– Det är tre män, 18-20-årsåldern, utländsk härkomst, bylsiga svarta jackor och en av dem hade en svart keps med något vitt märke på. Det är det vi hoppas kan ge oss någonting.

Polisen vet inte om gärningsmännen såg ut att vara flyktingar från Mellanöstern, från Afrika, ensamkommande barn från Afghanistan eller ha annan etnisk bakgrund. Det finns inga uppgifter om att de sade någonting till flickan i samband med överfallet.

– Vi har pratat med flickan och hennes uppgift är att de har utländsk härkomst, mer än så kunde hon inte precisera det. Hon kunde inte till oss säga att de har sagt något under tiden det här skedde.

Höjd beredskap
Efter de två överfallen i centrala Kungsbacka höjer nu polisen beredskapen i samhället för att undvika att fler kvinnor drabbas.

– Vi har en trygghetsskapande ordningsgrupp som ska jobba i Kungsbacka en bit framåt, så att folk ska kunna känna sig trygga, så vi kommer vara på plats, säger Fuxborg.

Med anledning av överfallen mot unga tjejer de två senaste dagarna uppmanar polisen kvinnor i Kungsbacka att vara försiktiga när de lämnar hemmet.

– Man ska vara medveten om att vi har fått in två anmälningar gällande de här överfallen. Man ska vara lite uppmärksam, säger Fuxborg.

– Om man nu ska ut och gå ut efter en gångbana som ligger lite avsides kanske man ska ha sällskap med någon.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD-tjänsteman portas av partiet

Ville skapa "svenska zoner". SD reagerar snabbt på vänsterextrema Expos avslöjande.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.