Genrebild.

Polisen varnar för att vistas utomhus sent – kan finnas bomber

Publicerad 17 september 2019 kl 15.05

Inrikes. Polisen i Malmö uppmanar nu svenskar att vara mer försiktiga när de vistas utomhus på kvällar och nätter. Det finns nämligen en risk att man råkar komma nära en detonation, som den svårt skadade kvinnan i Lund.

Gilla artikeln på Facebook

Det är det ökade antalet sprängdåd som nu gör att polisen manar allmänheten till mer försiktighet, rapporterar P4 Malmöhus.

I helgen fick en ung kvinna mycket svåra ansiktsskador när hon råkade befinna sig föra nära en extremt kraftig detonation, som någon hade placerat vid en byggnad i centrala Lund.

Vistas du ute sent på kvällar och nätter ska du därför vara mer försiktig, varnar polisen.

– Vi vill uppmärksamma folk på att vara lite mer försiktiga. Ser man något konstigt, en väska eller något paket. En bomb kan se ut hur som helst, säger Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö, till P4.

Holmgren påpekar att bombdåden sker på kvälls- och nattetid, eftersom gärningsmännen är ljusskygga och inte vill åka fast.

Enligt polisen är risken ännu liten för att man ska drabbas, men tydligen är den alltså ändå så pass stor att allmänheten inte längre kan vistas utomhus på kvällar och nätter utan att samtidigt behöva vara vaksamma på om något kan spränga dem i bitar.


Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda i tågolycka i Skottland

Sex till sjukhus. Jordskred tros ligga bakom svåra tågolyckan.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0