Genrebild.

Polisen varnar för att vistas utomhus sent – kan finnas bomber

Publicerad 17 september 2019 kl 15.05

Inrikes. Polisen i Malmö uppmanar nu svenskar att vara mer försiktiga när de vistas utomhus på kvällar och nätter. Det finns nämligen en risk att man råkar komma nära en detonation, som den svårt skadade kvinnan i Lund.

Gilla artikeln på Facebook

Det är det ökade antalet sprängdåd som nu gör att polisen manar allmänheten till mer försiktighet, rapporterar P4 Malmöhus.

I helgen fick en ung kvinna mycket svåra ansiktsskador när hon råkade befinna sig föra nära en extremt kraftig detonation, som någon hade placerat vid en byggnad i centrala Lund.

Vistas du ute sent på kvällar och nätter ska du därför vara mer försiktig, varnar polisen.

– Vi vill uppmärksamma folk på att vara lite mer försiktiga. Ser man något konstigt, en väska eller något paket. En bomb kan se ut hur som helst, säger Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö, till P4.

Holmgren påpekar att bombdåden sker på kvälls- och nattetid, eftersom gärningsmännen är ljusskygga och inte vill åka fast.

Enligt polisen är risken ännu liten för att man ska drabbas, men tydligen är den alltså ändå så pass stor att allmänheten inte längre kan vistas utomhus på kvällar och nätter utan att samtidigt behöva vara vaksamma på om något kan spränga dem i bitar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0