Polisens utbildning för invandrare: Man får inte könsstympa, våldta och misshandla barn

Publicerad 29 januari 2020 kl 07.29

Inrikes. Polisen har tagit fram ett utbildningsmaterial för tredje världen-invandrare som ska "bidra till att öka kunskapen om lagar och regler i Sverige". Bland annat får invandrarna lära sig att man inte får våldta och att könsstympning, tvångsgifte och barnmisshandel är förbjudet i landet.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Polisens kontrollfrågor för SFI-elever som genomgått utbildningen.

Målgruppen för utbildningsmaterialet är enligt polisen framför allt elever inom SFI (svenska för invandrare) och språkintroduktion i gymnasieskolan. Det är anpassat för SFI och språkintroduktion och kan enligt polisen användas direkt i klassrummet för flera lektioner kring olika teman.

Invandrarna från tredje världen får bland annat veta att det är förbjudet att använda våld i Sverige – även mot barn.

"Allt våld mot barn är förbjudet i Sverige. Det är förbjudet att till exempel slå barn, dra barn i örat och att dra barn i håret", skriver polisen i utbildningsmaterialet.

Det framgår också att "all könsstympning av flickor och kvinnor är förbjuden i Sverige" och att det även är brottsligt "för personer i Sverige att åka till ett annat land för könsstympning".

Dessutom är det "förbjudet att åka till ett annat land och gifta sig om man är under 18 år", förklarar polisen vidare.

I polisens pedagogiska utbildningsmaterial framkommer även att det är "förbjudet att tvinga någon att ha sex" i Sverige.

"Ingen människa får ta på någon som inte vill. Det spelar ingen roll vilka kläder en flicka eller kvinna, pojke eller man har på sig. Ingen får ta på en person som inte vill det."

I en övning får tredje världen-invandrarna efter att ha tagit del av materialet svara på kontrollfrågor om huruvida det är tillåtet att exempelvis "åka utomlands och könsstympa flickor", "gifta sig med någon som inte vill" eller "ta på någon annans kropp när han eller hon visar eller säger att det inte är ok".

– Polisen är en viktig del i ett demokratiskt rättssamhälle. Många människor som är nya i Sverige har andra erfarenheter av polisen från sina ursprungsländer. Vi finns här när människor behöver oss, säger Stefan Hector, chef operativa enheten, Noa, i en kommentar på polisens hemsida.


Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven om corona: Kan bli aktuellt med karantäner och avspärrningar

Statsministern ser viruset som en "samhällsfara" för landet. Utesluter inte "extraordinära smittskyddsåtgärder" för att stoppa vidare spridning.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.