Rädda Barnen ska bojkotta SD

Publicerad 19 maj 2014 kl 13.22

Inrikes. Rädda Barnens styrelse har beslutat att Sverigedemokraterna inte får delta på organisationens arrangemang. Inte heller får partiet omnämnas i medlemstidningen Barn.

Gilla artikeln på Facebook

När Rädda Barnens medlemstidning Barn gjorde en sammanställning av hur de olika partierna ställer sig till barnrättspolitiska frågor fick SD inte vara med.

Rädda Barnens styrelse har nämligen tagit ett beslut som innebär att organisationen inte får delta i möten som Sverigedemokraterna arrangerar och att partiet i sin tur inte får bjudas in till Rädda Barnens arrangemang.

Inte heller får partiet omnämnas i medlemstidningen. Anledningen är att SD tar avstånd från "det mångkulturella samhällsbygget".

"Rädda Barnens värdegrund skiljer sig fundamentalt från Sverigedemokraternas värderingar. Det handlar bland annat om partiets motstånd mot att Sverige ska vara en trygg plats för barn på flykt och avståndstagandet från det mångkulturella samhällsbygget", förklarar organisationen i ett uttalande.

I mars krävde Rädda Barnens Ungdomsförbund att SDU ska portförbjudas från svenska skolor.


Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nödläge i Libanon –militären får mer makt

Nödläget förlängs. Armén kan nu begränsa yttrandefriheten.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0