Kriminella i brandkåren

Räddningstjänsten Syd raderar sin Facebook efter Fria Tiders avslöjande

Publicerad 13 december 2014 kl 22.16

Inrikes. Igår avslöjade Fria Tider att Räddningstjänsten Syd rekryterat en brandman som dömts för att ha deltagit vid en brutal rånvåldtäkt tillsammans med flera andra invandrare. Anställningen ska ha skett i syfte att stärka den etniska mångfalden inom räddningstjänsten, och nu stänger myndigheten sin sida på Facebook efter att såväl allmänheten som andra brandmän riktat hård kritik mot chefen för verksamheten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var sommaren 2003 som räddningstjänstens nya rekrytering rånade ett danskt par som tältade utanför Malmö. Vid rånet misshandlades och hotades pojkvännen till livet samtidigt som flera av männen våldtog kvinnan inför ögonen på hennes partner.

Redan 2009 fick chefen för Räddningstjänsten Syd, förbundsdirektör Per Widlundh, hård kritik av fackförbundet Kommunal som kallade beslutet att låta invandrare gå före i rekryteringen för ”en gräddfil”. Widlundh hade då använt pengar ur den europeiska socialfonden ESF för att snabbutbilda invandrare med utsatt bakgrund till att bli brandmän inom ramen för så kallad politisk korrekthet. ESF är en fond med skattepengar som har öronmärkts åt olika vänsterprojekt inom områden som invandring, kriminalitet och bidrag.

– Vi är naturligtvis inte emot att personer med utomnordisk bakgrund blir brandmän. Det vi vänder oss emot är att de som ingått i den tio månader långa ESF-kursen, har möjlighet till samma jobb som de som gått den officiella tvååriga SMO-utbildningen, sade en talesman för Kommunal till Sydsvenskan för tre år sedan.

När den grovt kriminelle brandmannen anställdes av Räddningstjänsten Syd gjorde chefen Per Widlund ett utspel på mikrobloggen Twitter, där han uttryckte nöjdhet beträffande mångfalden bland myndighetens nya rekryteringar.

Utspelet uppfattades som politiskt korrekt och Twitter-användare misstänkte att kön och etnicitet hade gått före kompetens vid rekryteringen – något som Widlund förnekade. Men efter Fria Tiders avslöjande om den grovt kriminelle brandmannen fick den gamla kritiken mot Räddningstjänsten Syd nytt liv i sociala medier.

"Hur kan detta med den kriminella brandmannen vara sant? Är det verkligen sant? Detta är HELT SJUKT och ett hån mot alla vi andra brandmän!" skrev en brandman från en annan del av landet på Räddningstjänsten Syds Facebook-sida.

Raderade kritiken
Företrädare för Räddningstjänsten Syd fick bråttom med att ta bort flera kritiska Facebook-inlägg från allmänheten. Under lördagseftermiddagen hade myndigheten raderat ett 50-tal kritiska inlägg.

"Kriminalvårdsanstalten Syd! Tystar både sin egen personal och allmänhet!", utbrast en av dem som i frustrerat tonläge försökte få svar på om uppgifterna i Fria Tiders artikel var korrekta.

Uttalandet är en hänvisning till kommentarer från brandmän inom Räddningstjänsten Syd, som uttalade sig i Fria Tider under löfte om anonymitet, eftersom de var oroade för repressalier från den vänstervridna ledningen för myndigheten.

– Räddningstjänsten Syd är en toppstyrd organisation där cheferna regerar med järnhand och konstant försöker tysta eller göra sig av med oliktänkande, förklarade en brandman för Fria Tider, och tecknade en bild av ett kulturmarxistiskt skräckvälde på arbetsplatsen.

Vid 19-tiden på kvällen valde Räddningstjänsten Syd uppenbarligen att ta bort sin sida på Facebook. Den som försökte gå in på sidan möttes istället av ett meddelande som informerade om att sidan inte var tillgänglig.

Fria Tider har sökt chefen Per Widlundh för en kommentar.


Nyheter från förstasidan

Våldsamma protester mot Macrons globalism

"Kaos" i Paris när proteströrelsen firar ett år. Polisen har mobiliserat "massivt" och omhändertagit ett 100-tal demonstranter.0 

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.