USA-valet
Rand Paul.

Rand Paul ger upp

Publicerad 3 februari 2016 kl 19.46

Utrikes. Den republikanske senatorn Rand Paul meddelade under måndagen att han hoppar av presidentvalkampanjen i USA. Hans kampanj visade sig bli ett fiasko – inte minst jämfört med hans mer principfasta far Ron Paul, som gjorde betydligt bättre ifrån sig 2012.

Gilla artikeln på Facebook

Rand Paul, som representerar Kentucky i senaten, lyckades bara kamma hem 4,5 procent av rösterna i Iowa och kastar nu in handduken. 

"Det är en stor ära att ha drivit en principfast kampanj för en plats i Vita huset. Idag slutar jag där jag började, redo och villig att kämpa för frihetens sak", säger han i ett uttalande.

Under sin presidentkampanj hade Rand Paul hoppats att nå ut till den libertarianska gren inom det republikanska partiet som hans far, Ron Paul, lyckades samla under tidigare presidentvalkampanjer. Medan Ron aldrig vek en tum från sina principer under sina brinnande angrepp på krigsindustrin, kompiskapitalismen och banksystemet har Rand hållit en med nedtonad profil för att försöka nå ut till en bredare bas och betraktas som mer "valbar".

Trots det har han lyckats betydligt sämre än sin far, som faktiskt fick 21 procents stöd i Iowa när han ställde upp som presidentkandidat inför valet 2012.

I opinionsmätningarna inför primärvalet i New Hampshire – den delstat som har mottot Live free or die – har Rand Paul endast ett par procentenheter. År 2012 knep Ron Paul å sin sida 22.9 procent av rösterna i delstaten och hamnade på andraplats efter Mitt Romney.

Rand Paul har också haft svårigheter med att finansiera sin kampanj. I slutet av året hade han bara 1,3 miljoner dollar på banken, rapporterar NBC News.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0