Julattacken i Waukesha

BLM-rappare misstänks för julparadsdådet

Publicerad 22 november 2021 kl 13.36

Utrikes. Den kriminelle rapparen Darrell Brooks Jr, 39, misstänks ligga bakom söndagens attack mot en julparad i Waukesha i den amerikanska delstaten Wisconsin. Brooks har på sociala medier uttryckt starkt hat mot vita människor.

Gilla artikeln på Facebook

Fem personer uppges ha dödats och 40 skadats efter att en röd stadsjeep körde rakt in i en julparad.

Bland offren är många barn. Bilen mejade ned en grupp dansande flickor som deltog i paraden.

Waukesha ligger inte långt ifrån Kenosha, där Kyle Rittenhouse häromdagen friades efter att ha åtalats för att ha dödat två vänsterextremister under ett BLM-upplopp.

Hetsen mot vita människor har varit särskilt intensiv i amerikansk media i samband med den friande domen. Det har därför spekulerats i att dådet mot julparaden kan ha begåtts av någon som ville döda vita som hämnd för domen.

En svart man, 39-årige Darrell Brooks Jr, är nu huvudmisstänkt för attacken. Enligt Heavy.com är Brooks rappare, och en röd stadsjeep syns i en rapvideo han lagt upp på sin Facebooksida.

På sociala medier har Brooks uttryckt starkt hat mot vita människor och till och med uppmanat folk att oprovocerat misshandla vita, rapporterar National Justice. "Även gamla vita människor" bör man misshandla, enligt ett inlägg.

I sin låt "Minnesota" rappar Brooks om att "kasta en bomb" mot polisen för att lära dem om "black power". I en annan låt kallar han sig själv "terrorist".

På Facebook har han också kommenterat domen mot Rittenhouse. Han skriver att han "inte är förvånad" över att 18-åringen friades.

Darrell Brooks Jr utreds sedan tidigare för en rad olika andra brott, bland annat vapenbrott och misshandel. Han släpptes dock fri mot borgen bara två dagar före dådet.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0