Julattacken i Waukesha
Mary Lemanski (till vänster).

Liberal om massakern: "Karma" för att Kyle Rittenhouse friades

Publicerad 23 november 2021 kl 19.34

Utrikes. Massmordet på vita deltagare i en julparad i Waukesha var ett uttryck för "karma" efter att Kyle Rittenhouse friats – och barnen i Wisconsin har "blodet från Rittenhouses offer på sina händer". Det uppgav en partifunktionär för det demokratiska partiet, som nu tvingas lämna sin post, rapporterar Milwaukee Journal Sentinel.

Gilla artikeln på Facebook

"Jag blir ledsen när folk dör. Det är bara det att jag tror bara på karma och denna gång drabbade karman snabbt medborgarna i Wisconsin."

Så skrev Mary Lemanski, chef för sociala medier hos Demokraterna i DuPage County, i ett nu borttaget inlägg på Twitter efter den antivita massakern i Waukesha.

I dådet dog fem personer upp cirka 50 skadades – varav många barn.

"Som man bäddar får man ligga", twittrade Lemanski vidare och hänvisade till att 18-årige Kyle Rittenhouse friades av en jury efter att ha skjutit ihjäl två kriminella vänsterextremister under ett BLM-upplopp i Kenosha. Både Kenosha och Waukesha ligger i den amerikanska delstaten Wisconsin.

Mary Lemanski gick sedan så långt som att hävda att "alla Wisconsins medborgare, även barnen, har blodet från Kyle Rittenhouses offer på sina händer".

Likt väldigt många andra liberaler på sociala medier raljerade Mary Lemanski också om att den gripne gärningsmannen Darrell Brooks – som av allt att döma drevs av ett hat mot vita människor – förmodligen bara agerade i "självförsvar".

Mary Lemanski har nu tvingats lämna sin post hos Demokraterna, skriver Milwaukee Journal Sentinel. Hon har också stängt av sitt Twitterkonto.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Heilande S-minister i blåsväder

Ida Karkiainens vit makt-fester avslöjas av Nyheter Idag. "Har jag gjort det så är det ett försök att ironisera."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0