Foto: Privat

Rasismen i Florida: Två turister mördade

Publicerad 28 mars 2012 kl 21.16

Utrikes.Kompisarna var på Floridasemester. På småtimmarna efter en barrunda tappade de bort sig när de letade efter någonstans att äta frukost. Trots att de bad för sina liv blev de kallblodigt avrättade av en 16-åring, som kallar alla vita för slavpiskare.

Gilla artikeln på Facebook

James Cooper, 25, från Warwick, James Kouzaris, 24, från Northhampton och James Coopers föräldrar var på Floridasemster tillsammans förra året. De unga männen hade träffats på universitet och var bästa kompisar. Sällskapet bodde på Longboat Key Beach Condo i Sarasoga. Efter en gemensam middag på en restaurang i centrum tog herr och fru Cooper hyrbilen tillbaka till hotellet. Eftersom ungdomarna inte ville avsluta kvällen ännu bestämdes att dessa skulle ta en taxi hem senare. De unga herrarna gick sedan från bar till bar och hade uppenbarligen skoj. Bilden ovan är från en av deras kameror.

Vid tresnåret på morgonen sågs två grundligt berusade engelsmän navigera i riktning mot en dygnet-runt-restaurang. Men de gick fel och i nästa kvarter lurade Shawn Tyson och en ännu oidentifierad kamrat.

Slut på kvällen och slut på livet
Tyson talade i telefon med en annan vän som bor i området. Enligt denne sade Tyson att han såg två vita män som gick i området. Han lade snabbt på luren och smög efter dem. Tio minuter senare hördes mellan fem och tio skott. De två turisterna dog på en parkeringsplats, med byxorna nerdragna. Vappnet var Tysons 22.-revolver. En 22:a är en av de minsta kalibrarna och används i princip bara för prickskytte. Men den som skjuter bra kan döda även med en 22:a. Båda engelsmännenen träffades i hjärtat.

När Shawn Tyson senare skröt om saken sade han att han inlett med att fråga engelsmännen ifall de hade några pengar, varpå svaret blev nej. Tyson skall då ha genmält att "Eftersom ni inte har några pengar skall ni få något av mig" och riktat pistolen mot dem. De båda skall ha bett för sina liv, men det hjälpte tydligen inte. James Kouzaris sköts med två skott och James Cooper med fyra. Engelsmännen hade både pengar, telefoner och kameror, som Tyson inte brydde sig om att ta.

Shawn Tyson nekar men åklagaren har övertygande vittnesmål plus teknisk bevisning. Belastande för Tyson är också ett telefonsamtal som han ringde från häktet till en av sina bröder, uppenbarligen utan tanke på att alla sådana samtal spelas in. Samtalet återges här till höger. Tysons fientliga hållning mot vita män framgår av att han och hans bror genomgående refererar till sådana som "crackers".

"Det finns inga goda crackers"
Begreppet cracker härstammar från slavtiden, 1770-1864. Slavuppsyningsmannen smällde ibland med piskan (cracked the whip) och kallades därför crackern. Uttrycket är numera ovanligt och används bara i starkt antivita kretsar. Förutom massmedia och underhållningsindustri tjänar the New Black Panther Party, NBPP, som inspirationskälla för den som hatar vita. En av NBPP:s ledarfigurer, advokaten Khalid Abdul Muhammad har fällt yttrandet "Det finns inga goda crackers. Om du hittar en god vit, döda honom innan han ändrar sig."

Denne advokat ledde NBPP till mediala framgångar när han vid olika tillfällen klev in och bröt upp skolstyrelsemöten, sedan det avslöjats att ordföranden för en skolstyrelse hade använt ordet "niggers". Han ledde också protester med anledning av mordet på den svarte James Byrd 1998 i Texas. I förra veckan utfäste NBPP en belöning för infångandet av nattvakten George Zimmerman, (se tidigare artikel).

Vid en protest 2007 i ett samhälle utanför Pasadena, Californien, denna gång mot en vit villaägare som hade skjutit två svarta inbrottstjuvar gick det sämre för pantrarna. Man ser på denna underhållande film hur invånarna, med understöd av muskulösa mopedister, övertygar panterpartiet att lämna orten ifred medan de skanderar "USA, USA!".

Rättegången om dubbelmordet i Florida bevakas av alla brittiska medier, medan de flesta amerikanska medier beslutat att bespara sina läsare dessa nedslående händelser. UPPDATERAT: I den mån något alls rapporteras görs vinklingen redan i rubriken att det var ett vanligt rån som gick snett.

Källa: Daily Mail


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ahmeds bestialiska skogsvåldtäkt mot 9-åring var mordförsök

"En lycklig slump att barnet inte avled." Hovrätten skärper straffet efter brutal våldtäkt mot skolflicka utanför Norrköping.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.