Regeringen bluffar om arbetslösheten

Publicerad 13 februari 2012 kl 10.54

Politik.Forskare kritiserar regeringen för att ge en felaktig bild av hur det går för Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Regeringen hävdar att sysselsättningen i Sverige har ökat med 200 000 jobb, när den i stället har minskat något, säger Bertil Holmlund, professor i nationalekonomi till Rapport.

Enligt det internationellt vedertagna sättet att mäta sysselsättningen, som går ut på att den ställs i relation till befolkningens storlek, har sysselsättningsgraden i Sverige minskat med omkring 0,3 procentenheter.

Sveriges befolkning ökar snabbt just nu. Den svenska folkgruppen har visserligen en negativ befolkningsutveckling men det vägs upp av höga födelsetal inom många invandrargrupper och en invandring på över 100 000 människor varje år, varav de flesta kommer från tredje världen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Höll gränsen i 40.000 år. Det visar ny forskning om européernas historia.0 Plus

Nyheter från förstasidan

HBTQ-jurister tar strid med Alternativ för Sverige

Högerparti kräver skadestånd för valsabotage. Specialister på sexuella avvikelser kallas in för att försvara vänsteraktivisterna.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0