VINNARE: Invandrarmän med flera fruar och många barn.

Regeringen ger grönt ljus till invandrarmän med flera fruar

Publicerad 9 april 2021 kl 10.28

Politik. Regeringen vill ge undantag för vissa invandrade män som gift sig med mer än en kvinna. Det framgår av ett uppmärksammat lagförslag som regeringen vill ska träda i kraft 1 juli i år.

Gilla artikeln på Facebook

Regeringen menar att det är "orimligt att upprätthålla ett ovillkorligt erkännandeförbud" och vill därför införa en så kallad "ventil" som ger möjlighet för undantag från förbudet mot mångäktenskap.

Därmed skulle Sverige i vissa fall kunna godkänna polygyni, det vill säga invandrade män som gift sig med mer än en kvinna.

Flera partier är kritiska till lagförslaget. En av kritikerna är den liberale riksdagsledamoten Robert Hannah.

"Riksdagen har tydligt sagt att INGA månggiften ska erkännas i Sverige. Ändå har regeringen nu ett lagförslag där man erkänner månggifte i vissa fall. När anser Morgan Johansson, (S) & (MP) att det är ok för patriarkala gubbar att vara gifta med flera fruar?", skriver han på Twitter.

På samma sätt föreslår regeringen med sitt lagförslag att även barnäktenskap ska kunna godkännas i Sverige om det finns "synnerliga skäl".

LÄS ÄVEN: Regeringen säger JA till barnäktenskap vid "synnerliga skäl"


Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank döms igen: Kände till penningtvätt

Visste om problemen – men mörkade dem.. Nu beslutar Stockholmsbörsens disciplinnämnd att banken ska betala ytterligare 47 miljoner kronor i straffavgifter .0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.