Regeringen påtvingar kommunerna ytterligare 7.000 invandrare

Publicerad 5 oktober 2019 kl 19.15

Inrikes. Regeringen har nu beslutat att ytterligare 7.100 nyanlända invandrare ska anvisas till kommunerna enligt bosättningslagen under 2020.

Gilla artikeln på Facebook

Samtidigt som kommun efter kommun anger invandringen som orsak till ekonomisk kris, fortsätter regeringen tvinga på dem ännu fler invandrare.

Nästa år ska 7.100 så kallade nyanlända anvisas till landets kommuner enligt bosättningslagen från 2016 – den lag som Sverigedemokraterna i Sölvesborg vill stoppa för att slippa ta emot fler invandrare och som partiet anser bryter mot det kommunala självstyret.

Detta har regeringen beslutat.

Antalet som påtvingas kommunerna blir färre jämfört med 2019. Över 2.200 av dem ska placeras i Stockholm, enligt Migrationsverkets förslag.

– Ett bra mottagande för den som beviljats uppehållstillstånd i Sverige lägger grunden för en snabbare etablering i samhälls- och arbetslivet. Därför är det viktigt att alla kommuner är med och tar ansvar för mottagandet, säger Åsa Lindhagen (MP), jämställdhetsminister med ansvar för regeringens så kallade arbete mot segregation och diskriminering.


Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.