Asylkaoset

Regeringens lösning på asylkaoset: Ny gräddfil för invandrare

Publicerad 12 oktober 2015 kl 11.01

Inrikes. Efter instegsjobb, etableringslotsar och nystartszoner – nu presenteras nästa gräddfil för invandrare. Företag som anställer minst 100 nyanlända ska få VIP-behandling hos Arbetsförmedlingen.

Gilla artikeln på Facebook

Av de invandrare som kommer till Sverige är det bara drygt hälften, cirka 1.500 om dagen, som väljer att söka asyl, enligt SVT. Detta innebär att det just nu väller in närmre 3.000 nya invandrare om dagen, eller ca en miljon i årstakt.

För att säkerställa att de nya svenskarna kommer i arbete lanserar idag regeringen en ny gräddfil för invandrare. "Vi behöver snabba på etableringen och korta tiden det tar för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden", säger statsminister Stefan Löfven idag, till Dagens industri.

Gräddfilen är utformad som så att företag som anställer minst 100 nyanlända under en treårsperiod får VIP-service hos den statliga Arbetsförmedlingen.

"De får en särskild ingång till Arbetsförmedlingen och tillsammans skräddarsyr man insatser som skapar möjligheter för företagen att ta emot nyanlända", säger statsministern som tillägger att han "ser att det kommer att vara fler företag som vill ansluta sig till klubben".


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0