Rekordfå bostadsaffärer 2023

Publicerad 19 januari 2024 kl 16.02

Ekonomi. Under 2023 gjordes rekordfå bostadsaffärer. Antal villa- och bostadsrättsförsäljningar i landet sjönk med 12 procent från 2022 och med hela 25 procent från 2021, visar en sammanställning Fastighetsbyrån gjort.

Dela artikeln

Bostadsmarknaden under 2023 har präglats av avvaktande konsumenter, ett rekordstor utbud och rekordfå bostadsaffärer.

– Priserna har legat förvånansvärt stabilt under 2023. Mest påtagligt är rekordhögt utbud i kombination med rekordfå bostadsaffärer. Generellt har många av de som inte varit tvungna att flytta avvaktat på grund av stor osäkerhet kring ränta, inflation och utveckling på bostadsmarknaden, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

På två års sikt har antal bostadsaffärer sjunkit mest i Gotlands län, med 34 procent. Västerbotten är det län där antalet bostadsaffärer sjunkit minst, med 12 procent. Jämför man antalet 2023 med 2022 så är nedgången störst i Kronobergs län, -21 procent, medan Västerbottens län även här har minst nedgång, -5 procent.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.