RFSL-toppen i Halland
Den 44-årige RFSL-ordföranden arbetade med unga som sålde sex.

RFSL-ordförande i rätten för våldtäkter

Publicerad 24 juni 2014 kl 12.08

Inrikes. Under sin tid som ordförande för skattefinansierade RFSL i Halland misstänks en 44-årig man ha sexuellt utnyttjat flera unga män och fått dem att prostituera sig. Idag inleds rättegången mot mannen, som bland annat åtalas för att ha drogat och våldtagit en 20-åring.

Gilla artikeln på Facebook

Som RFSL-ordförande i Halland engagerade sig mannen i kampanjer för att hjälpa killar som säljer sex. Samtidigt ska han själv ha sexuellt utnyttjat flera unga män i beroendeställning som bott hos honom.

Enligt åtalet har 44-åringen gett ungdomarna alkohol, cannabis och läkemedel som Tramadol och därefter genomfört anala och orala samlag och andra sexuella handlingar med dem.

Vid minst ett tillfälle ska han ha lagt en drog i en 20-årings dryck, och sedan våldtagit den unge mannen när han befann sig i ett hjälplöst tillstånd.

För att få pengar till droger ska RFSL-ordföranden, som uteslöts från den kulturmarxistiska organisationen i februari, dessutom ha förmått tre av ungdomarna att prostituera sig.

Samtidigt profilerade han sig själv som engagerad för att motverka prostitution.

– Vi kör ju en kampanj som heter "män som köper och säljer sex". Vi har varit ute på stan och vi delat ut informationsblad om föreningen. Och det har då hört av sig ett antal ungdomar, berättade 44-åringen i en intervju med P4 i juli 2012.

Rättegången gäller en rad andra brott. Bland annat åtalas mannen för bedrägeri efter att ha samlat in pengar till "aids-forskning" med en bössa och tagit pengarna själv. Han ska också ha förskingrat 23 396 kronor från RFSL Hallands kassa.

Det sexuella utnyttjandet av de unga männen ska ha pågått åtminstone sedan våren 2013 och fick sitt slut när polisen fick kontakt med pojkarna i januari i år i samband med en utredning av en våldtäkt mot en annan man.

– Det är pojkar som är vilsna och som inte har någonstans att ta vägen. Ordföranden är då kanske den som man har tillit till, säger Inger Olsson som är chef på vålds- och sexualbrottsroteln på Hallandspolisen till P4 Halland.

RFSL:s kopplingar till pedofili

• Hösten 2003 dömdes RFSL Ungdoms ordförande till villkorlig dom för sexuella övergrepp mot en 13-årig pojke som var medlem i organisationen. Idag hade samma brott förmodligen bedömts som våldtäkt mot barn och resulterat i flera års fängelse.

• Sommaren 2002 avslöjade tidningen Världen idag en omfattande kommersiell sexhandel med barn på RFSL:s hemsida. Artiklarna vann Guldspaden och nominerades till Stora journalistpriset.

• Våren 1999 berättar Pål Hollender i Göteborgs-Posten att höga RFSL-företrädare förespråkar pedofili, men att opinionen inte klarar det än.

• 1993 visade en FN-rapport att RFSL:s reseguide Spartacus användes flitigt av pedofiler när de gjorde sina sexresor till Thailand. Guiden var, enligt FN, en vädledning för pedofiler som var på jakt efter barn utomlands.

• 1991 diskuterade RFSL:s förbundskongress en underavdelning för pedofiler. Motionen avslogs, men samma år avslöjades att Pedofila Arbetsgruppen hade en postbox som gick till RFSL:s adress.

• 1983 skickade RFSL ett sexualpolitiskt uttalande till justitiedepartementet där man försvarar en positiv inställning till pedofili: ”Vem är förbrytaren? Pedofilen skänker ömhet och kärlek… Pedofilen är inte sjuk…”


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Faller stort efter veckans börsnotering. Andra kryptovalutor dras med i raset.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Åkessons svar: "Stanna kvar i sandlådan, Annie"

Rasar efter C-ledarens utspel.. "Skamlösa angrepp från ryggradslösa politiker."0 

Lööf: "Säkerhetsrisk" om SD får inflytande

C-ledarens nya utspel.. "Minst sagt allvarligt" med SD-medarbetare i regeringskansliet.0 

Finsk forskare: Då blir svenskarna minoritet i sitt eget land

Hans studie visar skräckutvecklingen.. "Kan stoppas, men det kommer att kräva radikala förändringar."0 

Vetenskap