Jenny Nordlanders Twittersida.

Rik vänsterjournalist på Södermalm stal på Ica

Publicerad 5 april 2023 kl 15.20

Media. Jenny Nordlander, tidigare chefredaktör för Nöjesguiden, har dömts till dryga böter efter att ha stulit varor på Ica. Stölderna begicks i en butik på Södermalm i Stockholm, där den 37-åriga vänsteraktivisten bor i en lägenhet värderad till över 8 miljoner kronor.

Dela artikeln

Jenny Nordlander fick stor uppmärksamhet i slutet av 2015. Då annonserade hon som chefredaktör för Nöjesguiden efter nya film- och musikrecensenter med kommentaren: "Obs: vita män undanbedes".

Numera är Jenny Nordlander redaktionschef på bolaget Filt, som bland annat producerar flera program för Sveriges Radio. Hon har också jobbat på Aftonbladet och Dagens Nyheter och varit programledare på Kulturnyheterna på SVT.

Den 18 mars i år klev den 37-åriga vänsterprofilen in på Ica Kvantum på Magnus Ladulåsgatan på Södermalm i Stockholm. Väl inne i butiken stal hon varor till ett sammanlagt värde av 381 kronor, enligt ett strafföreläggande, vilket Nordfront var först med att rapportera om.

Eftersom hon har en årsinkomst på 548.000 kronor hamnar bötesbeloppet på 21.600 kronor.

Jenny Nordlander tycks även privat leva enligt devisen "vita män undanbedes" – 37-åringen har barn ihop med den afrikanske rapparen "Adam Tensta".

Adam Tensta är känd för att ha stormat ut ur studion i TV4:s "Nyhetsmorgon" i protest mot att en ung kvinna från Grums, som en gång använt sig av ordet "neger", bjudits in till programmet.

SD-hataren och V-profilen Dror Feiler dömdes år 2021 för liknande brottslighet på Södermalm.


Nyheter från förstasidan

SD sade nej till EU-kritik mot Ungern och Polen

Konsekventa nejröster från svenska partiet. Kritiserar resolutionerna för att vara "politiserade och onyanserade".0 

Ekonominyheter

Google börjar ta betalt för Chrome

Kostar 6 dollar i månaden.. Men du blir fortfarande spårad – även i betalversionen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.