Tiggeriet

Rumänsk TV: "Sverige är paradiset för romer"

Publicerad 26 mars 2015 kl 19.41

Inrikes. I ett reportage i rumänsk tv beskrivs Sverige som ett "paradis" för romer som vill söka sig utomlands för att tigga.

Gilla artikeln på Facebook

– Sverige verkar vara det nya paradiset för tiggare från Rumänien. De har upptäckt att där är lagarna mildare och folket mer generöst, säger nyhetsankaret i inslaget, som SD-Kuriren har översatt till svenska.

Kanalen har varit på besök i Stockholm och pratat med tiggare som uppger att de tjänar 20 dollar om dagen och får äta gratis på soppkök. Det är förhållanden som är betydligt bättre än hemma i Rumänien.

En av tiggarna, Constantin, berättar bland annat att polisen är mycket mer tolerant i Sverige än i hemlandet.

– Även om de är väldigt högljudda är det ingen som säger ifrån. Constatin har märkt att även om polisen rör sig omkring dem ofta så säger de inget, säger reportern enligt SD-Kuriren.

Antalet romer som tar sig till Sverige för att tigga har ökat mycket kraftigt de senaste åren, och de flesta kommer från just Rumänien.

Fria Tider avslöjade förra veckan att tiggare och andra EU-migranter, enligt en färsk utredning från Migrationsverket, har rätt till skattefinansierat boende och bidrag i Sverige om de ansöker om asyl.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0