Val 2018
Delar av inlägget.

S spred lögner om SD och M – på arabiska

Publicerad 28 augusti 2018 kl 10.40

Inrikes. Socialdemokraterna har genom en arabiskspråkig Facebooksida spridit lögner om M och SD inför valet. Det rapporterar Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg idag.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Socialdemokraterna i Sävsjö som via Facebook spridit makabra påhitt på arabiska om Sverigedemokraterna och Moderaterna.

På sidan, översatt till svenska på Galaxia Elias Facebook, står det bland annat att "rasistiska partier började stiga nyligen upp i mätningar och detta är en stor risk för oss allihopa".

Det påstås också att Sverigedemokraterna och Moderaterna bland annat har följande inskrivet i sina partiprogram:

"Ändra många lagar som särskilt berör invandrare och muslimer i synnerhet; stänga moskéerna och förbjuda slöja under 18 år; stäng de islamiska begravningsplatserna: förbjuda halalkött; stänga alla islamiska skolor; utvisning av ett stort antal flyktingar till sina hemländer; anklaga föräldrar för brott för att ta muslimska barn från sina familjer; begränsa arbetet och sociala bidrag till invandrare och muslimer; avskaffande av Arbetsförmedlingen och borttagning av all ekonomisk hjälp som går till nyanlända; försök att så konflikter och panik mellan muslimer och svenskar via folket som röster på det rasistiska partiet."

På sidan finns det även en uppmaning som lyder:

"Vi ber alla svenskar och i synnerhet med invandrarbakgrund att rösta på socialdemokraterna (S) eller vänsterpartiet (V) eller åtminstone miljöpartiet, eftersom det är mindre skadligt mot invandrare och muslimer i synnerhet."

"Detta är alltså en officiell partisida för Socialdemokraterna. Lokalt i Sävsjö i Småland ... Jag tycker nu att alla arabisktalande som inte tycker det här är okej dammsuger alla sossarnas, och övriga vänsterns, partisidor som finns på arabiska för att se om det finns fler av den här kalibern. Vi behöver er hjälp", skriver Weidmo Uvell på bloggen.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Den här typen av lögner hör inte hemma i en svensk valrörelse, säger Socialdemokraternas presschef Håkan Gestrin till Expressen.

Facebooksidan har skapats av en socialdemokrat som kandiderar för partiet till kommunfullmäktige i Sävsjö. Enligt Gestrin har personen nu uppmanats att dra tillbaka sin kandidatur.


Nyheter från förstasidan

Vita huset: USA lämnar Afghanistan helt

USA:s längsta krig avslutas. Lämnar landet senast den 11 september i år.0 

Ekonominyheter

Småföretag betalar mest skatt i 189 av 204 kommuner

Beskattas hårdast och bidrar mest.. Storföretag står för den största delen i bara 15 kommuner.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Var tionde får långtidscovid. Nya svenska studien.0 

Antidepressiva gör fiskar nervösa och fega. Ändrar sitt beteende på grund av läkemedel i vattnet.0 

Kultur

Samiska aktivisten: Svenskarna är ett "kolonialt folk". Anklagas för att ha "stulit" samernas land.0