Val 2018
Delar av inlägget.

S spred lögner om SD och M – på arabiska

Publicerad 28 augusti 2018 kl 10.40

Inrikes. Socialdemokraterna har genom en arabiskspråkig Facebooksida spridit lögner om M och SD inför valet. Det rapporterar Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg idag.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Socialdemokraterna i Sävsjö som via Facebook spridit makabra påhitt på arabiska om Sverigedemokraterna och Moderaterna.

På sidan, översatt till svenska på Galaxia Elias Facebook, står det bland annat att "rasistiska partier började stiga nyligen upp i mätningar och detta är en stor risk för oss allihopa".

Det påstås också att Sverigedemokraterna och Moderaterna bland annat har följande inskrivet i sina partiprogram:

"Ändra många lagar som särskilt berör invandrare och muslimer i synnerhet; stänga moskéerna och förbjuda slöja under 18 år; stäng de islamiska begravningsplatserna: förbjuda halalkött; stänga alla islamiska skolor; utvisning av ett stort antal flyktingar till sina hemländer; anklaga föräldrar för brott för att ta muslimska barn från sina familjer; begränsa arbetet och sociala bidrag till invandrare och muslimer; avskaffande av Arbetsförmedlingen och borttagning av all ekonomisk hjälp som går till nyanlända; försök att så konflikter och panik mellan muslimer och svenskar via folket som röster på det rasistiska partiet."

På sidan finns det även en uppmaning som lyder:

"Vi ber alla svenskar och i synnerhet med invandrarbakgrund att rösta på socialdemokraterna (S) eller vänsterpartiet (V) eller åtminstone miljöpartiet, eftersom det är mindre skadligt mot invandrare och muslimer i synnerhet."

"Detta är alltså en officiell partisida för Socialdemokraterna. Lokalt i Sävsjö i Småland ... Jag tycker nu att alla arabisktalande som inte tycker det här är okej dammsuger alla sossarnas, och övriga vänsterns, partisidor som finns på arabiska för att se om det finns fler av den här kalibern. Vi behöver er hjälp", skriver Weidmo Uvell på bloggen.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Den här typen av lögner hör inte hemma i en svensk valrörelse, säger Socialdemokraternas presschef Håkan Gestrin till Expressen.

Facebooksidan har skapats av en socialdemokrat som kandiderar för partiet till kommunfullmäktige i Sävsjö. Enligt Gestrin har personen nu uppmanats att dra tillbaka sin kandidatur.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Sverigedemokraterna KU-anmäler Löfven

Efter turerna kring kärnkraften. "Löfven står inte över Sveriges riksdag."0 

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Inget redaktionsstöd för Bulletin

Drog tillbaka sin ansökan.. Så mycket får Samnytt, Swebbtv och Exakt24 i bidrag i år.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0