Terrordådet i Stockholm
Veronica Palm vill ha mer kärlek till terroristerna.

S-topp vill stoppa terrorism med kärlek

Publicerad 10 april 2017 kl 10.22
Av Mattias Albinsson

Politik. Den socialdemokrat­iska före detta riksdags­ledamoten Veronica Palm vill stoppa terrorism med kärlek. Det skriver hon på Twitter i ett replikskifte med den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell.

Gilla artikeln på Facebook

"Man hedrar offer med kärlek. Man hedrar blåljuspersonal med kärlek. Men man bekämpar INTE terrorism med kärlek. Utan med stål och lag."

Så skrev den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell på Twitter under gårdagen. Bakgrunden var den "kärleks­manifestation för att stå upp mot våld och terror" som samtidigt hölls i Stockholm.

En halvtimme senare fick hon svar på tal från Social­demokraternas riksdags­ledamot Veronica Palm som istället menar att kärlek är viktigt för att stävja terrorismen.

"Jo. Kärlek är ett viktigt verktyg", skriver S-toppen.

Till inlägget har hon bifogat ett citat från författaren Hjalmar Söderberg och använder det som argument där hon menar att det är brist på kärlek som gör att islamister genomför terrordåd.

Palm har fått en hel del kritik i sociala medier för sitt utspel.

Artikeln är rättad. Veronica Palm är före detta riksdagsledamot.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0