Säkra personuppgifter viktigast på nätet

Publicerad 18 februari 2012 kl 03.46

Politik.Svenskarna känner sig trygga på nätet och tänker på riskerna men dock är det 77% som inte känner till hur man säkrar ett trådlöst nätverk. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) konsumentundersökning om internetsäkerhet. Oroligast är svenskarna för att personuppgifter ska hamna i orätta händer.

Gilla artikeln på Facebook

TNS SIFO har hösten 2011 på uppdrag av PTS genomfört en uppföljning av den första konsumentundersökning som genomfördes 2009 med syftet att studera svenska konsumenters kunskap, beteende och förtroende för internet.

Konsumentundersökningen visar att svenskarna har stor medvetenhet att det finns risker med att använda internet. Dock är den andel av de som inte säkrat sitt trådlösa nätverk och som inte känner till hur man säkrar ett trådlöst nätverk ökat från 57% 2009 till 77% 2011.

Den största ökningen har skett för mobiltelefonen/mobil enhet från 5% för två år sedan till 38% idag, men säkerhetsuppdateringen utav dessa enheter är ovanligt. Däremot har nästan sju av tio uppdaterat datorn eller datorns antivirusprogram under dom senaste månaderna.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0