Pressbild: Schweiziska turistmyndigheten

Schweiz skärper asylregler

Publicerad 14 juni 2012 kl 17.08

EU.Det schweiziska parlamentet röstade på onsdagen igenom ett lagförslag som innebär betydligt hårdare restriktioner för asylsökare i landet. Detta till följd av ett ökat tryck från högerpartier.

Gilla artikeln på Facebook

En rad olika förändringar röstades igenom av de schweiziska politikerna under onsdagen. En del av förändringarna innebär att förföljda individer inte kan söka sin tillflykt till schweiziska ambassader och att det blir strängare regler för anhöriginvandring. Bidragen till asylsökare sänks med 50 procent och att få uppehållstillstånd kommer att ta 10 år istället för 5 år som idag, skriver Le Courrier.

Vänstergrupper har uttryckt oro över de nya åtgärderna, särskilt restriktionerna gällande anhöriginvandringen. De hävdar att detta skulle göra integrationsprocessen ännu svårare för de som anländer till Schweiz.

Beslutet beror på en 63-procentig ökning av asylsökande som söker skydd i Schweiz, vilket har uppmärksammats av framförallt det konservativa och högerpopulistiska SVP, som är landets största parti.


Nyheter från förstasidan

Militärens nya uppgift: Bekämpa "hat och hot mot kvinnor" på nätet

Regeringens nya order till FOI. Ska bekämpa hur internetanvändare "talar till kvinnor" utifrån ett "intersektionellt perspektiv".0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.