Regeringens IS-slussning

SD: Dra in jihadisternas medborgarskap och låt dem aldrig mer komma tillbaka till Sverige

Publicerad 16 mars 2017 kl 21.52
Av Mattias Albinsson

Politik. Sverigedemokraterna vill dra in medborgar­skapet för jihadister och förbjuda dem att återvända till Sverige. Det säger partiets gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson.

Dela artikeln

Det är på partiets Facebook­sida som Karlsson citeras under torsdagen.

– Regeringen visar återigen att de saknar kontroll över situationen med återvändande jihadister. Trots år av diskussioner om problematiken står regeringen handfallen, säger han och fortsätter:

– Vår lösning är enkel: Den som ansluter sig för att begå terror utomlands ska få sitt medborgarskap upphävt och aldrig tillåtas att komma tillbaka till Sverige.

Utspelet kommer mot bakgrund av att den rödgröna regeringen och kultur- och demokrati­minister Alice Bah Kuhnke (MP) talar om att försöka integrera de återvändande jihadisterna och "slussa" in dem i det svenska samhället.

Hundratals deserterande IS-terrorister återvänder just nu till Sverige i takt med att den ökända terror­gruppen möter nederlag efter nederlag i Syrien och Irak. Många av dem har gjort sig skyldiga till massmord, tortyr, våldtäkter och andra brott mot folkrätten.

Brotten är ofta svåra att styrka på grund av den rådande situationen i de båda arabländerna och IS-jihadisterna kommer därför i de flesta fall slippa straff. Istället satsar många kommuner skattepengar på gräddfiler för jihadisterna så de får bostad, jobb och riktade bidrag när de kommer hem.

Nu klart: IS-terrorister får "gräddfil" till bidrag i Stockholm


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0