EU-valet 2019

SD har godkänt 74 procent av alla EU-lagar – KD har godkänt 96 procent

Publicerad 20 maj 2019 kl 13.52

Inrikes. De sju riksdagspartierna godkänner en överväldigande majoritet av alla EU-förslag. Kristdemokraterna har godkänt 96 procent och Sverigedemokraterna 74 procent. Det visar en undersökning från Alternativ för Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Det är nationalistpartiet Alternativ för Sverige som granskat samtliga EU-ärenden som avgjorts i riksdagens olika utskott under mandatperioden 2014–2018. Totalt handlar det om 324 subsidiaritetsprövningar som partiet gått igenom.

Resultaten är nedslående för alla miljoner svenskar som är skeptiska till maktförskjutningen till Bryssel, skriver AFS i ett pressmeddelande. Alla partier har godkänt en överväldigande majoritet av EU-lagarna.

AFS påpekar att EU skickar alla sina lagförslag till de nationella parlamenten för att ge dessa en chans att invända om förslaget bryter mot den så kallade subsidiaritetsprincipen, som är det enda sättet som nationella parlament kan påverka eller stoppa ett lagförslag från EU.

"Trots att samtliga riksdagspartier säger sig vara kritiska till olika saker inom EU, har de godkänt en klar majoritet av lagförslagen; för vissa partier så mycket som 100 procent av alla EU-lagar", skriver AFS.

Riksdagens två mest profilerade EU-kritiska riksdagspartier, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, har även de godkänt en huvuddel av alla EU-förslag. Sverigedemokraterna har godkänt 74 procent – eller 240 av 324 – av alla EU-förslag, och Vänsterpartiet har godkänt hela 88 procent av alla EU-förslag.

Kristdemokraterna, som påstår sig vilja ha ett "lagom" EU, har godkänt 96 procent.

– Det är anmärkningsvärt att så många av partierna, förutom i några undantagsfall, försuttit möjligheten att markera mot EU:s ständigt ökande makt. Det visar att Sverige idag inte har ett enda EU-kritiskt parti, utan att alla riksdagspartier låter Bryssel stifta våra lagar helt utan något motstånd, säger AFS partiledare Gustav Kasselstrand.

– Jag tycker inte att man som V eller SD kan kalla sig EU-kritiska, när man i riksdagen släpper igenom 88 procent respektive 74 procent av alla dumheter som kommer från Bryssel. Det är ett svek mot deras väljare, som faktiskt förväntade sig något annat. Det ska dessutom sägas att många av de ärenden vi granskat behandlades i riksdagen under tiden båda partierna sade sig vilja lämna EU. Hur i hela friden kan man då sitta i riksdagen och godkänna maktförskjutning till samma union som man då ville lämna?, fortsätter han.

Enligt Kasselstrand har hans parti gjort den här granskningen eftersom media försöker dölja hur politikerna ger bort makten till Bryssel.

– Det belyser tyvärr hur nedtystad EU-debatten blivit i Sverige. Jag är övertygad om att om fler såna här granskningar gjordes, så skulle EU-motståndet snabbt öka i Sverige igen. Det är ironiskt att KD går till val med sloganen “Make EU lagom again”, samtidigt som man knappt motsatt sig en enda lag från EU i Riksdagen. Ett mer klockrent exempel på falsk marknadsföring kan jag inte tänka mig – man ljuger i princip rakt i ansiktet på väljarna. Det enda parti som faktiskt varit ärliga är faktiskt Liberalerna, som inte hymlar med att de vill skapa en EU-monsterstat, förklarar partiledaren.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nyföretagandet har ökat under pandemin

73.687 nya företag under 2020.. Det är en ökning med 10 procent jämfört med föregående år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Var tionde får långtidscovid. Nya svenska studien.0 

Antidepressiva gör fiskar nervösa och fega. Ändrar sitt beteende på grund av läkemedel i vattnet.0 

Kultur

Samiska aktivisten: Svenskarna är ett "kolonialt folk". Anklagas för att ha "stulit" samernas land.0