EU-valet 2019

SD kontrar: Det är invandringen som är Sveriges "ödesfråga"

Publicerad 5 april 2019 kl 20.12

Inrikes. Invandringen är både Sveriges och Europas ödesfråga. Det förklarar SD:s toppnamn i EU-valet Charlie Weimers i en längre intervju med Europaportalen.

Gilla artikeln på Facebook

Ulf Kristersson har nu länge sagt att "integrationen" är en ödesfråga för Sverige. Att i sammanhanget ta ordet invandring i munnen verkar för magstarkt för Moderatledaren.

Den tidigare KD-politikern Charlie Weimers är något tydligare i frågan. Han pekar ut just invandringen som själva ödesfrågan. Både för Sverige och Europa.

Mellan 1998-2018 var han aktiv i Kristdemokraterna, men gick i september förra året över till Sverigedemokraterna.

Att minska invandringen och EU:s makt över medlemsländerna, var anledningen till att han gick med i SD. Och han är tydlig med att det var just politiska skäl som fick honom att byta parti.

– Att jag idag är Sverigedemokrat beror på att jag tycker att migrationsfrågan är en ödesfråga för Sverige och Europa, säger han till Europaportalen. För att kunna ha sammanhållning så måste vi hitta sätt att kunna välkomna människor in i samhällsgemenskapen. Med en ohållbart hög invandringsvolym klarar inte Europa av det. Då ser vi splittring och radikalisering.

Han menar att det är just Sverigedemokraterna som kan bidra till att förändra EU i grunden. Socialdemokraterna och borgerligheten bedriver bara ett "maktmonopol" som går ut på att skapa en "fullfjädrad EU-superstat", förklarar han. Enligt Weimers är det dessa båda grupper som styrt i EU de senaste 35 åren.

Men i alla frågor som inte har med den inre marknaden och säkerhet att göra, måste EU:s makt reduceras, menar han.

Någon tvingande omfördelning av invandrare mellan medlemsstaterna vill han inte heller se. Det skulle bara ge EU mer makt. I stället vill Weimers inrätta en modell likt den i Australien, vilket innebär att migrantbåtar på väg till Europa skulle stoppas och skickas iväg till tredje land.

Vidare vill han sätta press på muslimska länder som finansierar islamsk extremism i Europa, men även se fortsatta sanktioner mot Ryssland.

Charlie Weimers tror också att Sverigedemokraterna kommer kunna påverka i EU-parlamentet efter valet i maj, om det blir ett bra valresultat för partiet och parlamentsgruppen ECR.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Oppositionen tvingar regeringen försvara kärnkraft i EU

Löfven åläggs stödja initiativet från bl.a. Ungern och Polen. Sverige ska försvara kärnkraften, enligt EU-nämnden där SD, M, KD, L har majoritet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Mer från Inrikes

Nästan ingen är fattig i Sverige

I Rumänien har 4 av 10 inte råd med det grundläggande.. EU:s indikationer på fattigdom mäter hur många som har tillgång till internet, äger två par skor, kan ta en veckas semester mm.0 

Per Bolunds vräkiga "körglädje"-video om elbåtar får kritik

Birger Schlaug: "Miljövidrigt".. Vräkiga tekniska lösningar är ingen lösning på miljöproblemen, enligt MP-veteranen.0 

Vetenskap

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

"Skräp-dna" bakom skillnaden mellan människa och schimpans . Därför fungerar våra hjärnor olika. 0 

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0