SD: "Löfven är en sopa som sålt ut Sverige"

Publicerad 21 juli 2020 kl 17.22

Inrikes. Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren anser att Löfvenregeringens överenskommelse om ett gigantiskt EU-bidragspaket är en "ren katastrof". EU är nu nära ett Europas förenta stater, hävdar han på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

I morse kom beskedet att statsminister Stefan Löfven (S) gått med på ett gigantiskt bistånd på 3.900 miljarder kronor – till misskötta EU-länder.

Löfven själv beskriver det som en framgång och hävdar uttryckligen att avtalet är "bra för Sverige".

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren håller inte alls med. Tvärtom.

Löfven vek ned sig totalt: Nu lånar vi 390 miljarder euro och ger dem i BIDRAG till greker, italienare och liknande

– Det är en stor framgång sägs det. Men det är inget annat än en ren katastrof, förklarar Lundgren i ett klipp på Facebook.

Han påpekar att ytterligare 8-9 miljarder av svenska skattepengar nu kommer skickas till det "stora svarta hålet" i Bryssel.

– Detta är pengar som svenskarna betalat in som skatt på sina löner, i tro och hopp att de ska säkra välfärden i Sverige. För det är vad svenska skattepengar ska gå till, inte att rädda misskötta ekonomier i eurosamarbetet, länder som år efter år efter inte tagit ansvar för sina ekonomier. Nu ska ni, svenska skattebetalare, rädda dem.

– När Löfven blev Socialdemokraternas nye partiledare hyllades han som en skicklig förhandlare. Jag vill påstå han är en sopa till förhandlare, påpekar Lundgren. En riktig sopa som sålt ut Sverige.

Enligt SD-politikern innebär avtalet också att EU nu närmar sig det som brukar kallas Europas förenta stater.

– Det ingår mycket sådant i det här paketet, säger han. Det var aldrig meningen att det skulle bli så. Nu vill man bland annat införa skatter på flera områden. Tro mig, det slutar inte här.

– Det här är riktigt illa. Det här är riktigt illa, upprepar han. Det går inte att fortsätta så här. Vi kan inte sälja ut vårt självbestämmande.

EU-parlamentarikern anser rentav att EU-beslutet är så illa att svenskarna borde bära sorgeband.

Samtidigt i Expressen hävdas det att coronapaketet är ett "flagrant brott" mot folkomröstningsresultatet 1994 om EU-medlemskapet.

"Sverige måste nu kasta in EU-handduken och omedelbart bilda en frihandelsunion med länder som Storbritannien, Schweiz och Norge", skriver omvärldsstrategen Mark Brolin i tidningen.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0