SD: Löfven visste inte vad han skrev på – "han är för inkompetent"

Publicerad 25 juli 2020 kl 15.09

Inrikes. Stefan Löfven (S) visste inte vad han gjorde när han gick med på EU:s gigantiska återhämtningspaket. Han kan ha förvandlat Sverige till en "lydstat" under Bryssel, hävdar Sverigedemokraternas Europaparlamentariker Peter Lundgren i ny häftig kritik mot statsministern.
– Avsätt denna inkompetenta regering, säger han på Facebook och påpekar att EU-kommissionen lurade statsministern.

Gilla artikeln på Facebook

Statsminister Stefan Löfven var stolt över sig själv och det "coronapaket" i EU som han gick med på för Sveriges del.

Han påstod bland annat att Sverige skulle få rabatter på sin EU-medlemsavgift på 11 miljarder kronor årligen mellan 2001-2007. Men efter överenskommelsen i Bryssel framkom det att Sverige kanske inte ens får behålla de rabatter som redan finns.

Det finns nämligen planer på att helt avskaffa rabatterna, vilket skulle innebär en ännu dyrare "deal" för svenska skattebetalare. Men detta upptäckte inte Socialdemokraterna förrän efteråt.

Enligt Peter Lundgren blev Löfven lurad av EU-kommissionen.

– Detta är inte min statsminister, han är för inkompetent för det. Han tyckte han hade gjort ett jättebra arbete när han kom hem med rabatter på 11 miljarder per år. 

– Men han upptäckte inte farorna i skrivningarna, och sånt är ju kommissionen väldigt bra på. Man lurade skjortan av honom. Varken han eller hans medarbetare är kompetenta nog för detta arbete.

– Den som först upptäckte det var hans egen EU-parlamentariker Heléne Fritzon, som insåg att risken är stor att rabatterna lyfts ut. Vi vet redan att vi kommer tvingas betala sex miljarder mer i medlemsavgift, men nu är risken uppenbar att det kan kosta oss ytterligare 11 miljarder, förklarar han i ett videoklipp på Facebook.

Lundgren påpekar att EU nu håller på att förvandlas till något som inte alls var avsikten från början.

Han hävdar att EU fått en makthunger av "gigantiska mått" och genom coronapaketet även bland annat skaffat sig beskattningsrätt på vissa områden, så som koldioxid och plast.

– Tro mig, det slutar inte där. EU har fått smak på pengar. Vi riskerar att förvandlas till en lydstat under Bryssel. Och jag anser inte att statsministern eller regeringen har förhandlingsmandat från svenska folket. Ni har fått det av EU-nämnden i riksdagen av partier som sviker sitt land, men ni har definitivt inte fått det av folket.

Enligt Lundgren är det dags för en folkomröstning i frågan, eftersom det handlar om något som kraftigt kommer påverka Sverige. Bland annat kommer svenskarnas barn och barnbarn skuldsättas i decennier framåt och han är inte okej med det, påpekar han.

– Låta folket säga sitt, och avsätt denna inkompetenta regering som inte lyssnar på folket, avslutar SD-politikern.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0